Djur, natur & miljö, Mat & dryck

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Vilka vilda växter kan vi äta?
Vi promenerar tillsammans och tittar på vilka växter som är ätliga, pratar om hur de används och varnar för några som man absolut bör undvika. Avslutningsdag med gemensam matlagning där vi tillagar de växter vi hittar och äter tillsammans. Matlagningen sker utom eller inomhus beroende på restriktioner och väder samt deltagarnas önskningar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Marie Karlsson är slöjdare, konstnär och kursledare och bor i Kalix.
Kommer från en familj som aldrig helt slutat med den traditionella självhushållningen. Började tälja i trä när jag var 4-5 år gammal och har aldrig slutat. Sedan började jag att sy, sticka, tillverka egna smycken, sy kläder, fläta korgar och målade och ritade alltid. Jag håller kurser och workshops om Vilda ätliga växter i Norrbotten, Svamp, Svampfärgning, Korgflätning, Makramé, Återbruksslöjd och Slöjd för barn. Jag plockar även bär och svamp för försäljning

Bra att veta
Samling vid Kranen i södra Hamn avslutning i Norr Hamn. Max 15 deltagare
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Startdatum för kursen är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.