Beteendevetenskap, Djur, natur & miljö, Pedagogik, Samhälle

Vill du också vara med och motverka ofrivillig ensamhet hos äldre?
Då är du varmt välkommen till en cirkelledarutbildning för dig inom PRO, SKPF eller SPF seniorerna som är intresserad av att leda studiecirkel i materialet "Tillsammans mot ensamhet"!

(OBS! Notera vilken av organisationerna du tillhör samt eventuell specialkost i noteringsfältet vid anmälan.)

”Tillsammans mot ensamhet” är ett projekt som de tre seniororganisationerna SPF Seniorerna, SKPF och PRO drog igång hösten 2018. Som en del i detta projekt skapades ett studiematerial för uppsökande verksamhet på fyra träffar för att motverka ofrivillig ensamhet hos äldre. För att stötta lokalföreningarnas eldsjälar att komma igång med denna verksamhet erbjuder vi nu en cirkelledarutbildning i detta material.

Detta är ett samarrangemang mellan Studieförbundet Vuxenskolan och ABF Riksförbund.

Kursinnehåll
Under förmiddagen går vi igenom studiematerialet och diskuterar bakgrund och fakta kring fenomenet ofrivillig ensamhet. Ni erbjuds också handledning kring ledarskapet i just denna cirkel. Under eftermiddagen hålls grundläggande cirkelledarutbildningar via Arbetarnas bildningsförbund ABF och Studieförbundet vuxenskolan (SV)

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs då det är en grundkurs

Material
Eventuellt material tillhandahålls vid kurstillfället

Kursledare
Ledare för dagen är cirkelledarutbildare från SV och ABF samt metodutvecklare för studiematerialet från SV.

Utvecklingsmöjligheter
Respektive förening har efter utbildningen möjlighet att utveckla sina egna handlingsplaner för hur de ska motverka ofrivillig ensamhet i sitt närområde.

Bra att veta
Dagen är kostnadsfri och lunch och frukostfika ingår

OBS! Är du ännu inte ansluten till någon av ovan nämnda seniororganisationerna men är intresserad av att gå kursen - ta kontakt med någon av seniororganisationerna och beskriv ditt ärende.

Inga kallelser skickas ut innan. I och med att du är anmäld är du också att betrakta som kallad. Vill du avanmäla dig kontakta oss på 0920-89320 eller maila lulea@sv.se

Senaste datum för anmälan är den 12 februari.

För mer information - kontakta ditt lokala SV- eller ABF-kontor.