Hantverk & konst

Drömfångare hänger man invid sin sovplats, t.ex. i taket i sovrummet, och den verkar genom att fånga mardrömmar i sitt nät men släppa igenom de goda drömmarna.

Drömfångare kommer av indiansk magitradition och de skall först ha tillverkats av ojibwastammen i Nordamerika för att sedan sprida sig över stora delar av världen.
En ursprunglig drömfångare av tidig tradition var liten, i storlek av en handflata, och tillverkades av tillgängliga material såsom en smal rot eller gren som tvinnades till en cirkel.
I cirkeln användes senor som tråd och de flätades ihop till ett nät.

Nätet är tänkt att symbolisera och verka som ett spindelnät i vilket alla drömmarna fastnar. Den enda vägen genom nätet är en öppning i mitten av nätet. För att hjälpa goda drömmar att hitta igenom den öppningen fäster man en pärla eller sten som skall locka drömmarna och leda dem mot hålet.

Fjädrar som hänger från drömfångaren är tänkta att leda de goda drömmarna neråt mot den sovande och sprida dem fint över honom eller henne.
De onda drömmar som fångats i nätet under natten kommer när de träffas av solens första strålar att förintas.

Dom flesta av oss har spetsgardiner som ligger och dammar i garderoben så nu är det dags att låta dem få nytt liv genom att tillverka egna drömfångare av material vi redan har hemma.

Ta med Er egna spetsdukar/gardiner, allt annat material finns hos oss så tillverkar vi vackra drömfångare som ska pryda våra eller andras sovrum.

Kursen är kostnadsfri och är på 10 ggr så vi hinner göra många olika alster.

Kom och gör något tillsammans och träffa nya människor med samma intresse.

Varmt välkomna med Er anmälan.