Hantverk & konst

Kortkurs i Tornedalens allmogemåleri. Du får prova på olika tekniker inom allmogemålningen som buskmålning, konturmålning och streckdragning. Vi blandar egna färger och målar på traditionellt vis med linoljefärger på förberedda underlag.

Målgrupp: Nybörjare
Kurstid: 4 timmar

Innehåll:
• Introduktion
• Genomgång av verktyg och färger
• Praktiska övningar på förberedda underlag som målade trälister och målarduk.

Kursledare: Gunnel Tjäder, allmogemålare, Kiruna

Gunnel berättar själv:
"Jag varvar allmogemåleriet med textilt hantverk i mitt företag ”Gunnel Tjäder form och hantverk” i Kiruna. Allmogemåleriet är oftast beställningsmåleri på möbler, dörrar och föremål. Emellanåt gör jag färgsättningsuppdrag och dekorationsmålar interiörer. Kunskaper i det traditionella måleriet har jag fått genom att gå som elev hos framlidne konservatorn/allmogemålaren Paulus Aili. Jag har också tagit gulddiplom som dekorationsmålare vid Skandinaviska Färgskolans spetsutbildning för dekorationsmålare i Stockholm."

Du kan läsa mer om Gunnels allmogemålerie här: http://www.gunneltjader.com/allmoge-folk-art-38498077"

Praktisk information:
Tider: Söndag 1 september kl 9.30-14.00. Inkl 30 minuters uppehåll för lunch, medtag egen (uppvärmningsmöjligheter finns).
Plats: Kalix folkhögskola.
Kläder: Oömma kläder rekommenderas.
Kusavgift: 980:- (inkl material)

Passa på att komma till Kalix redan dagen innan. Lördag 31 augusti anordnas nämligen en slöjd och hantverksdag kl 11.00-15.00 på Kalix folkhögskola. För att ta del av hela programmet för hantverksdagen - följ länken http://bit.ly/hallpa

Övernattning till en billig penning hittar du i anslutning till folkhögskolan - Kalix vandrarhem.

Välkommen med din anmälan!

#hållpå!