Hantverk & konst

Sugen på att ge bort någon egengjort till jul?
Eller varför inte möta vinterns kyla tillsammans med sulor och vantar av ull, som du dessutom tovat själv!
Passa på att gå denna gratis kurs i våttovning inför julen och slipp frysa när minusgraderna kommer!
Under denna korta men intensiva kurs så kommer du ha möjlighet att göra allt från sulor och sittunderlag till egentovade tofflor.


Kursinnehåll
Detta är en kostnadsfri prova på kurs på 3 träffar
7 december 10:00-13:00
9 december 18:00-21:00
10 december 18:00-21:00
Detta är en prova på kurs så du får en hum om vad våttovning är.
Under första tillfället så kommer vi att gå igenom ullens egenskaper, de olika tovningsteknikerna, vad man behöver för att börjatova samt att vi gör en platta. Denna kan man sen kan använda till sittunderlag eller använda som grunden till sulor eller vantar.
De andra två tillfällena finns det möjlighet att fortsätta med de tidigare arbetet eller börja med något nytt, kanske mer avancerat. Vi kommer även att arbeta pröva nåltova som är den andra tekniken samt dekorera våra alster.

Vi kommer att arbeta snabbt och effektivt så vi håller kvar den nyvunna kreativiteten.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper sedan tidigare. Detta passar på dig som är ny och erfaren.

Material
Vi kommer använda oss av kardad ull och alla deltagare får ett kompendium med information om hur man tovar och allt viktigt du kan tänka dig att behöva. Kursen är kostnadsfri men materialkostnad tillkommer med 200kr för ullen vi kommer att använda. Har du egen ull hemma så är du välkommen att ta med den, skriv det i noteringsfältet så tar vi bort materialavgiften då.

Kursledare
Ledaren Maria Hussami är självlärd i ullens arbete och möjligheter. Brinner för att inspirera och dela med sig av denna teknik.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare kommer det erbjudas er fortsättnings kurs efter julen där vi tar ännu ett steg med våran nyvunna kunskap.

Bra att veta
Kursen kan kommas att ställa in eller flyttas fram ifall vi får för få deltagare. Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.


Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.