Hantverk & konst

b>Vedic art grund och fortsättningskurs

Vedic art är en metod både för måleri och personlig utveckling. Alla har vi en skapar kraft inom oss. Att måla och skapa är ett redskap för att plocka fram de inre resurser vi har inom oss så att vi kan använda det på ett bra sätt både inom konsten och livet.

Obs! Märk att det är olika tider : fredag 14 okt kl.15-21.00, lördag och söndag kl.10-16.00

Kursinnehåll
Skapandet går bortom prestation och krav och du hittar dina inre bilder dels med hjälp av principerna. Under helgkursen varvas föreläsningar om principerna. För att få alla 17 principernas tillägg behöver man två helgkurser. Om du gått grundkursens två helger kan du sen gå fortsättningskursen som också är två helger där du fördjupar dig i de olika principerna. Kursledaren berättar inte hur man ska måla men möter dig i dina bilder. När vi skapar utan ansträngning kan man komma i ett tillstånd av "flow" där tid och rum upphör vilket kan upplevas läkande och stressreducerande. Vi är här i nuet, börjar vår resa mot att hitta vårt uttryckssätt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper. Kursen är också öppen för dig som gått en Vedic Art kurs tidigare.

Material
Du tar med de färger, penslar och underlag du vill måla med. Det kommer finnas saxar, lim och annat spännande att experimentera med på plats.

Det finns inga regler angående vilket material man ska ha. Det är roligt att experimentera och finns inte här heller några regler.
Som exempel kan man köpa panetter som är hårda plattor att måla på, linneduk på metervara eller färdig uppspänd duk som finns på Clas Ohlsson, Dollarstore och konstnärsbutiker.
När det gäller penslar finns olika sorter att välja på och även skrapor och svampar även dem i affärer se ovan. Det är bra att ha några olika storlekar och varianter och sådant du trivs med.
Akryl är färger som man kan måla i flera lager på lager och förändra. Akvarell är som vattenfärg och använder man gärna till ett tjockare papper. Kritor och pennor kan också vara roliga att experimentera med.


Kursledare
Ledare Annika Månstråle Jönsson är konstnär och pedagog och har kurser i bland annat akvarell och Vedic Art.
Läs mer om Annika på moderjordkraft.blogspot.com
Vill du läsa mer om Vedic art gå in på www.vedicart.com

Plats
Studieförbundet Vuxenskolan Luleå, Småbåtsgatan 1

Kommande kurs
en fortsättningskurs är under planering för helgen 10-12 februari 2023

Bra att veta
Skriv gärna i anmälan i meddelande om du gått Vedic Art kurs tex grund 1 eller 2 tidigare.
Du kommer få kallelse och faktura då kursen har tillräckligt många deltagare och i god tid innan kursstart.
Startdatum är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare.
För frågor om kurs eller betalning kontakta SVLuleå 0920-89320.
Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.