Djur, natur & miljö

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Vilka vilda växter kan vi äta?
Vi samlas vid parkeringen bredvid kyrkstugorna i Boden och därifrån promenerar vi tillsammans och tittar på vilka växter som är ätliga, pratar om hur de används och varnar för några som man absolut bör undvika.

Förkunskaper
En grundkurs inga förkunskaper krävs

Kursledare
Marie Karlsson är slöjdare, konstnär och kursledare och bor i Kalix.
Kommer från en familj som aldrig helt slutat med den traditionella självhushållningen. Vi frågade Marie hur allt började och hon svarade "Jag började tälja i trä när jag var 4-5 år gammal och har aldrig slutat. Sedan började jag att sy, sticka, tillverka egna smycken, sy kläder, fläta korgar och målade och ritade alltid. Jag håller kurser och workshops om Vilda ätliga växter i Norrbotten, Svamp, Svampfärgning, Korgflätning, Makramé, Återbruksslöjd och Slöjd för barn. Jag plockar även bär och svamp för försäljning"

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Startdatum för kursen är preliminärt och kan komma att ändras beroende på antalet anmälda deltagare och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Covid-19.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.