Djur, natur & miljö

Lär dig plocka vilda ätbara växter! Rallarsson, brännässla, harsyra, våtvarv och maskros övrigt "ogräs" går att äta och tillaga på ånga olika sätt. Näringsrikt och nyttigt är det också!

Kursinnehåll
Ni använder er av boken "Vildvuxet" för att lära er vad ni kan plocka av det vilda och hur ni kan ta tillvara på det. Ni gör utflykter tillsammans samt lagar och smakar på det ni hittat.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Material
Vildvuxet : mat och huskurer från naturenav Lisen Sundgren. Ett uppslagsverk med vackra och tydliga illustrationer på våra vilda växter. Boken beskriver även övriga kännetecken, var växten finns, hur den smakar samt hur och när man kan plocka den. Det finns även ett avsnitt i boken med recept på mat, dryck, hudvård och huskurer.

Kursledare
Ni själva väljer den som ska leda cirkeln ur er kompisgrupp. Den personen får en kort genomgång av oss hur det går till att ha en cirkel och får förslagsvis behålla boken efter kursens slut som tack för det extra ansvaret. Vi har också cirkelledarutbildningar för den som vill lära sig mer.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns möjligheten att bilda fler cirklar inom ämnet. Välkommen att höra av dig med önskemål och idéer.

Bra att veta
Samla ihop ett gäng på minst 3 personer för att starta igång denna cirkel.

Ett viktigt tips! Kom ihåg att plocka endast de växter som du säkert vet är tillåtna att plocka. Plocka heller ingen växt som du är osäker på om den är giftig eller inte.


Hör av er innan ni vill starta cirkeln så att ni hinner få kursmaterialet.