Djur, natur & miljö

Covid-19
Vi följer noggrant utvecklingen och spridningen av Covid-19 i samhället. Vi utgår från
rekommendationer från FHM och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta
kan komma att påverka starten, eller formen, för arrangemanget.


Lär dig plocka vilda ätbara växter! Rallarros, brännässla, harsyra, våtvarv, maskros och övrigt "ogräs" som går att äta och tillaga på många olika sätt. Näringsrikt och nyttigt är det också!

Kursinnehåll
Ni använder er av boken "Vildvuxet" för att lära er vad ni kan plocka av det vilda och hur ni kan ta tillvara på det. Ni gör utflykter tillsammans samt lagar och smakar på det ni hittat.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs!

Material
Vildvuxet : mat och huskurer från naturenav Lisen Sundgren. Ett uppslagsverk med vackra och tydliga illustrationer på våra vilda växter. Boken beskriver även övriga kännetecken, var växten finns, hur den smakar samt hur och när man kan plocka den. Det finns även ett avsnitt i boken med recept på mat, dryck, hudvård och huskurer.

Har ni redan gjort denna cirkel med boken "Vildvuxet" kan vi ge er ett annat förslag på en passande bok.

Kursledare
Ni själva väljer den som ska leda cirkeln ur er kompisgrupp. Den personen får en utbildning av oss om hur det går till att ha en cirkel.

Bra att veta
Samla ihop ett gäng på minst 3 personer för att starta igång denna cirkel. Ni väljer ett startdatum och planerar sen med oss på SV resten.

Ett viktigt tips! Kom ihåg att plocka endast de växter som du säkert vet är tillåtna att plocka. Plocka heller ingen växt som du är osäker på om den är giftig eller inte.

Anmäl ditt intresse via telefon 0960-134 00 eller mejl arvidsjaur@sv.se

Hör av er innan ni vill starta cirkeln så att ni hinner få kursmaterialet i god tid.