Musik, teater

Sjung folkvisor på gehör! Ta med dig ett glatt humör, något att spela in med (t.ex. mobilen) och kanske några fina visor eller andra låtar som du kan och vill dela med dig av.

Kursinnehåll
Vi värmer upp rösten med mjuka övningar. När vi är redo sjunger vi olika låttexter genom att gå igenom strof för strof. Den som lär ut texten sjunger en rad och de andra härmar. Innan vi slutar ger vi varandra fler tips på musik.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Passar nybörjare såsom vana sångare/sångerskor.

Material
Vi kommer bland annat att sjunga visor som finns med i notböcker som "Bröllopssånger och kärleksvisor" samt olika inspelningar av olika musiker. Du som deltar kommer också att få tips på hur och var du kan hitta fler visor, låtar, ballader, skillingtryck och annan musik som du vill lära dig eller lyssna mer på.

Kursledare
Margot Nilsson har spelat folk- och världsmusik via Framnäs folkhögskola samt sjungit i kör några år. Hon kommer att lära ut sångtexter och melodier som hon har samlat på sig från flera olika håll. En personlig favorit är medeltida ballader.

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns det möjlighet att fortsätta lära sig fler visor och sjunga tillsammans i cirkelform.

Bra att veta
Ta gärna med dig något som du kan spela in men t.ex. din mobil. Om du har frågor ring 0960-134 00 eller mejla arvidsjaur@sv.se.