Telefonlinje mot ensamhet

Telefonlinjen och konceptet "Tillsammans bryter vi ofrivillig ensamhet" är resultatet av ett samarbete mellan SV Örebro län, PRO, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna, med stöd från Hallsbergs kommun.

Telefonlinjen vänder sig till dig som är 75 år och äldre i Hallsbergs kommun. Representanter från de olika organisationerna svarar på ditt samtal och kan vara en stöttande axel. De har tystnadsplikt. 

tuula-lundberg.png

Ring om du behöver prata
Tuula Lundberg

tuula.lundberg@sv.se 
070- 855 39 02 

Tillsammans bryter vi ofrivillig ensamhet
Informationsbroschyr (PDF) 

FLER TELEFONLINJER FÖR RÅD OCH STÖD

BRIS
Hos BRIS kan du upp till 18 år prata med en kurator, eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen.  

Ring 116 111
Alla dagar 9–12 och 14–21
BRIS har även chattJOURHAVANDE MEDMÄNNISKA
Jourhavande medmänniska är en ideell förening som bedriver jourtelefon- och chattverksamhet för alla människor som önskar någon att tala med.

Ring 08 - 702 16 80
Alla dagar 21-06MIND – SJÄLVMORDSLINJEN
Självmordslinjen är öppen varje dag, dygnet runt och finns till för dig som har tankar på att ta ditt liv, eller har en närstående med sådana tankar. Du kan både ringa, chatta eller mejla till självmordslinjen. Vid akut självmordsrisk bör du ringa 112.MIND – ÄLDRELINJEN
Äldrelinjen riktar sig till dig som mår psykiskt dåligt eller som längtar efter någon att prata med. Linjen är bemannad av utbildade volontärer.

Ring 020-22 22 33
Vardagar 8–19
Helger 10–16