NYA VÄGAR TILL GEMENSKAP

PSYKIATRIVECKAN I ÖREBRO LÄN 2021
Varmt välkommen till en kväll som syftar till att främja social gemenskap genom föreläsningar och kontaktskapande med representanter från organisationer som verkar för gemenskap och psykisk hälsa. 

I anslutning till föreläsningarna finns flera utställare på plats.

FRI ENTRÉ
PLATS:
Lindeskolans aula, Nyborgsgatan 1
TID:
måndag 15 november kl. 16.00–18.45

Sondra Glitterblicken Karlsson

SAMHÄLLET HADE INTE EN PLATS FÖR MIG – SÅ JAG SKAPADE DEN
Sondra Karlsson är skapare av Glitterblicken och grundare av Makeuprehab och smink på recept. Hon använder makeup som ett verktyg för att stärka människors självbild. Sondra är Hjärnkollsambassadör och en uppskattad föreläsare. 

Sondra blev sjukskriven 2005 och i sin föreläsning berättar hon om sina erfarenheter av psykisk ohälsa och hur fördomar och bemötande kan leda till ett än sämre mående. Vi får ta del av hennes stenhårda kamp för ett bättre mående – mot alla odds!

I BILD: Sondra Karlsson, fotograf Kicki Nilsson/Icon Photography.

Insatser för aktivitet och gemenskap

JÄMLIK HÄLSA
I norra länsdelen pågår projektet Jämlik hälsa och Ljusnarsbergs kommunchef Berit Westergren informerar om projektets arbete. 

VERKSAMHET FÖR BARN, UNGA OCH FÖRÄLDRAR
Ledare från verksamehten "Källan" i Lindesbergs kommun, berättar om satsningen för att barn och unga ska kunna komma och prata om svåra saker. Arbetet sker i Familjeteamet som är en öppenvård för familjer och barn upp till 18 år.  

UTSTÄLLARE
I anslutning till föreläsningarna finns det utrymme att prata med representanter från olika organisationer som verkar för gemenskap. 

VI BJUDER PÅ FRUKT OCH DRYCK!

Samverkande

Region Örebro län, Föreningen för Psykiatriskt Samarbete FPS, Samordningsförbundet i norra Örebro län SOFINT och Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa NSPH.