Humaniora, Musik, teater

Välkommen in i teaterns magiska värld!
I denna studiecirkel tar vi oss an Shakespeares mästerverk Kung Lear, och tillsammans får vi ta del av Örebro Teaters uppsättning av denna klassiker. En bearbetning av Anna Pettersson, där skådespelaren Hanna Lekander i monologform gestaltar över 10 karaktärer, inklusive kungen själv! Vi får möta Hanna – som blivit prisbelönt för sin roll – i samband med föreställningen och ta del av hennes arbete med rolltolkning och förberedelser.


Under fyra träffar får du lära dig mer om teater, läsa manuskript och diskutera hur författare och regissör kan ha tänkt. – Vad behöver man tänka på när man skapar teater och vad händer egentligen innan ridån går upp? 

Cirkeln leds av Ellen Freed vars hjärta slår för teater. Hon började med amatörteater redan i mellanstadiet och nu har hon precis återvänt till Sverige efter 12 år i London. I London var hon med och grundade konstkollektivet New Noveta, och under åren har de ställt ut och framträtt med över 100 nya produktioner. Klicka här om du vill läsa mer om Ellen (sv.se)

STUDIEBESÖK OCH BILJETT INGÅR
Et studiebesök på Örebro Teater och biljett till föreställningen Kung Lear ingår i kurspriset. 

VILKEN TID VILL DU GÅ?
Kl. 14–16 alternativt 18–20. Ange vilken tid du vill gå på när du anmäler dig, använd meddelandefältet om du anmäler dig via webben. 

MINST 6 DELTAGARE
Vi behöver minst 6 deltagare/grupp för att kunna starta. Om det inte blir fullt i båda grupperna så kommer den grupp med flest deltagare att starta.

En studiecirkel i samarbete med Örebro Teater och deras uppsättning av Kung Lear. 

FOTO: MATS BÄCKER