Media & kommunikation

Introduktion till Photoshop

Pris: 1095kr (minst 7 deltagare för start)

Kursinnehåll:

Kursen riktar sig till nybörjare som vill börja redigera sina bilder i Photoshop.

Mål: Att komma förbi initiala tekniska svårigheter och kunna börja arbeta kreativt med Photoshop! Att få bilden att se ut som den gör ”i huvudet”!

Ex. på moment:
- Hur fungerar Photoshop?
- Vilket filformat ska jag använda?
- Att arbeta med lager och masker - hur Photoshop ”tänker”
- Ljus och kontrast - att använda kurvor
- Färglära och RGB - hur fungerar det?
- Hur stor kan jag trycka en bild? - pixlar, upplösning och förstoring/förminskning
- Vilka inställningar ska jag tänka på att ha när jag exporterar bilder för webb och utskrift?
- Hur använder man Photoshop för att göra X (specifikt något som deltagarna efterfrågar)

Upplägg för online-kurs

Kursen är på 18 studietimmar à 45 min. I kursen varvas videoföreläsningar om grundläggande kamerahantering med självstudier (inkluderat att deltagarna går ut och tar bilder baserat på uppgifter/ett visst tema som delas i kursen) och träffar online i realtid (6 x 45 min), där vi t.ex. kan diskutera övningen tillsammans, visa exempel på bilder som relaterar till det vi övat på, prata om svårigheter som deltagarna stött på och hur de kan lösas, tekniska problem, osv.).

Kursledare

Louise Nevander har ställt ut sina fotografiska bilder på Galleri Detroit i Stockholm, Rockstar Mansion i Hollywood, Dunkers Kulturhus i Helsingborg och på Sweco i Malmö. Hon blev antagen till Fotoskolan i Gamleby 2011 har sedan dess utvecklat sin fotografiska stil med inspiration från mytologi och folklore. Louise är representerad av Zet Gallery (Portugal). För mer info om Louise, se www.louisenevander.com

Utöver sina kunskaper i fotografi och Photoshop har Louise har en mångårig bakgrund som ledare och pedagog, bland annat som teaterledare i Lund, skidlärare i Österrike och adjunkt i juridik vid Malmö universitet. 2017 genomgick hon kursen Att vara lärare i högre utbildning vid Malmö högskola.