Lättläst version saknas
Tillbaka

Besök av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson

Under onsdagen har arbetsmarknadsminister Ylva Johansson varit på besök hos Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro län. Ministern ville höra mer om projektet SV Kulturcollege som tar fram en utbildningsmodell för personer som gått gymnasiesärskolan. Frågan hon fått med sig tillbaka till regeringen är, hur finansieras fortsättningen?

Det är med anledning av regeringens arbete med att förbättra arbetsmarknaden som Ylva Johansson och regionråd Irén Lejegren besöker bland annat Studieförbundet Vuxenskolan. Projektet SV Kulturcollege är mycket glada över chansen att få informera ministern.

– Vi tycker att det är viktigt att belysa hur verkligheten ser ut för personer från gymnasiesärskolan och att något måste göras. Idag hamnar alldeles för många i sysslolöshet efter studenten. Många vill ut i arbete men då krävs oftast en utbildning och här finns ett stort tomrum, säger Maria Östby projektledare SV Kulturcollege.

SV Kulturcollege är idag ett projekt finansierat av Arvsfonden och Studieförbundet Vuxenskolan. En utbildningsmodell har tagits fram inom projektet och åtta elever från länet går utbildningen idag. Nu fattas bara finansiering för att kunna ta in fler unga vuxna som vill något annat än de få alternativ som idag erbjuds.

SV Kulturcollege besöker Riksdagen
Nästa vecka, 21 oktober, besöker SV Kulturcollege Riksdagen för att presentera den nya utbildningsmodellen. På plats kommer projektledning, pedagoger och elever finnas för att informera och svara på frågor. Redan anmälda till seminariet är bland annat tjänstemän från utbildningsdepartementet, ett antal riksdagsledamöten, och flertalet intresserade inom området.


Kontaktperson: Frida Olsson, kommunikatör, frida.olsson@sv.se tfn: 070-855 52 47.

www.svkulturcollege.se
www.facebook.com/svkulturcollege
www.twitter.com/svkulturcollege