Tillbaka

Med anledning av coronavirus covid-19

Lättläst text

(SENAST UPPDATERAD 7 MAJ 2020)
På grund av omständigheterna kring coronavirus covid-19 måste vi tyvärr meddela att SV Örebro län pausar all verksamhet som kräver fysiska träffar i våra lokaler. Beslutet gäller från fredag 20 mars och tillsvidare.


Vi följer myndigheternas rekommendationer och utvecklingen kring situationen noggrant. Den folkbildningsverksamhet som kan ske digitalt eller på distans försöker vi genomföra så. Fysiska träffar genomför vi endast efter en noggrann prövning enligt Folkhälsomyndighetens riskbedömningsmall och myndigheters råd och anvisningar.

SV Örebro läns beslut

Den 20 mars beslutade vi, baserat på myndigheternas rekomendationer, att pausa all verksamhet som kräver fysiska träffar i våra lokaler. Vi gör vårt bästa för att ställa om och genomföra de aktiviteter som går digitalt, alternativt utomhus där deltagarna kan hålla behörigt avstånd.

Stanna hemma om du känner dig sjuk

I enlighet med Folkhälsomyndighetens råd uppmanar vi dig sokänner dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber att låta bli att träffa andra människor och därmed också stanna hemma från vår verksamhet. 

Om du själv väljer att avstå från att delta

Om du som deltagare själv väljer att avstå från att delta i en aktivitet, utan att SV ställt in den, så gäller i dagsläget våra ordinarie avbokningsregler.

Observera att vid cirklar av kamratcirkelskaraktär är ett alternativ att ledaren och deltagarna i samråd enas om att skjuta fram cirkelträffarna.

VÅRT BESLUTKAN ÄNDRAS ELLER SKÄRPAS
OCH DÅ UPPDATERAR VI INFORMATIONEN HÄRVill du komma i kontakt med oss?

För tillfället är det bara Örebrokontoret som är bemannat och då med ändrade öppettider.

Örebro
Måndag–onsdag
Kl. 9–16 (Lunch 12–13)
019-611 94 80
orebrolan@sv.se 

Kontaktuppgifter till all personal hittar du här.

Har du frågor kring gällande restriktioner för SV Örebro län?
Kontakta Fredrik Wallin, avdelningschef
fredrik.wallin@sv.se
076-100 05 12TÄNK PÅ ATT...

STANNA HEMMA OM DU ÄR SJUK
Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring vad du kan göra för att undvika smitta:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögon, samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

SÖK PÅLITLIG INFORMATION
Omständigheterna kring coronavirus covid-19 uppdateras kontinuerligt i takt med att vi får ny information och större förståelse kring det som händer. I dagens samhälle sprids information snabbare än någonsin och det är dessutom ett stort flöde av information att hålla koll på. Vi vill uppmuntra alla att söka sig till källor med pålitlig information för att hålla sig uppdaterad. Via Folkhälsomyndigheten och myndigheternas samlade sida Krisinformation.se kan du hitta information. 

Information kring coronaviruset covid-19 finns även på klartext, och vi hoppas att mer liknande information kommer att finnas tillgängligt på fler ställen. På 8 SIDOR kan du hitta information på klartext kring bland annat coronaviruset.

 

Bildkälla: Pixabay.com