DET HÄR ÄR EVE

SÄG HEJ TILL EVE REDSTORM,  avdelningens senaste rekrytering. Eve är dansledare och hon dansar loss i vår nya danssal i "29:AN" på Storgatan 29 i Örebro. Vi har ställt några frågor till Eve för att lära känna henne lite bättre!

HENNES FAVORITMAT kommer från Chile, hon har dansat i Jamaica och bott på olika platser i Sverige men hon kommer alltid tillbaka till Örebro, och hon motiveras av att vara en del i att göra skillnad för ungdomar. 

HÄNG PÅ!

BILD: EVELINA REDSTORM, DANSLEDARE SV ÖREBRO LÄN.

SNABBA FRÅGOR SNABBA SVAR

Man brukar ju säga att det sitter i detaljerna. Eftersom Eve är ny även för oss så har vi samlat på oss lite "fun fact". När Eve inte dansar på SV jobbar hon i sin salong som hon driver på Rudbecksgatan i Örebro, eller så hänger hon med sin familj med tre barn, sambo och hund. Och så blir det så klart dans!

HÄR KOMMER EVES FAVORIT…

MAT: Pastel de choclo; en chilensk paj som innehåller bland annat nötfärs, kyckling, kokta ägg och majs.  
FÄRG: Lila
PLATS: Stranden i Jamaica
DJUR: Elefanter

BILD: SVARTVIT BILD AV ELEFANTER.

NÄR BÖRJADE DITT DANSINTRESSE?
– Jag har alltid älskat musik och dans! När jag var liten kollade jag mycket på MTV och min pappa jobbade som DJ så han brukade dra med mig på sina spelningar ibland. Så jag har dansat så länge som jag kan minnas, men jag började seriöst i 20-årsåldern. Och idag är jag 33 år, så jag har väl dansat seriöst i över 10 år.

VILKEN VAR DEN FÖRSTA DANSSTILEN DU LÄRDE DIG?
– Jag började dansa hiphop, jag tror att det föll sig mest naturligt då jag alltid har lyssnat på hiphopmusik. Men idag dansar jag nästan bara "dancehall" som har sitt ursprung i Jamaica och jag har åkt dit flera gånger för att verkligen lära mig dansen direkt från källan. 


VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ BRA MED DANCEHALL?

– Jag älskar dancehall då jag både får uttrycka mig feminint och samtidigt visa mycket attityd. Dansen ger mycket utrymme för individualitet, det gillar jag. Jag kommer nog aldrig att sluta!


BILD: SVARTVITT FOTO AV EVE, FOTO PRIVAT.

HUR KOM DET SIG ATT DU BÖRJADE JOBBA PÅ SV?
– Jag har alltid dansat och jag var med och startade föreningen "The movement", för mig har det alltid varit mer än "bara" en hobby. Jag kom i kontakt med Jon på SV och när jag fick möjlighet att börja jobba på SV tvekade jag inte, att få jobba med dans har alltid varit det jag har velat.


VAD ÄR DET SOM MOTIVERAR DIG?
– Min motivation har alltid varit ungdomarna, och dansen har alltid varit mer än bara en dans. Jag motiveras av, och brinner för, att få vara en del i att ge unga människor ett redskap för att uttrycka sig. 

– Dans är som ett eget språk, du kan säga så otroligt mycket bara genom att använda din kropp. Du kan få utlopp för känslor, berätta en historia, dela någons sorg eller glädje. Dans och musik förenar människor, det gillar jag. 


VAD SER DU FRAM EMOT MED DITT NYA JOBB PÅ SV?
– Jag ser fram emot att få utveckla dansen med massa roliga projekt. Det är väldigt inspirerande att danssalen delar lokal med Pennysound Studio, och att det även finns klassisk musiklyssning och annan verksamhet för seniorer under samma tak. Det är häftigt!


BILD: SVARTVIT BILD UTIFRÅN STORGATAN 29. 

VILL DU KOMMA I KONTAKT MED EVE?
Du hittar kontaktuppgifter till Eve längst ner på sidan.

MER MUSIK

 • Det här är Jonas!

  Verksamhetsutvecklare inom musik och föreningsutveckling i Karlskoga/Degerfors. Från cello till en kärlek för musikproduktion.

  Läs mer
 • Musiker mötte musiker

  ÖREBRO: Det var dags för musiker att möta musiker, och representanter från SV, för att prata musik och folkbildning.

  Läs mer
 • Det här är Jon!

  Verksamhetsutvecklare för Pennysound Studio. Samisk komse, fiol, britpop, samarbete med Örebro kommun och stundande hiphopkväll!

  Läs mer
 • Det här är Stefan!

  ÖREBRO: Stefan är verksamhetsutvecklare med ansvar för vår musikverksamhet, med fokus på band, i Örebro.

  Läs mer
 • Musik

  Välkommen till SV Örebro läns plattform för musik! Här hittar du erbjudanden, replokaler, musikhus och musikstudios i Örebro län.

  Läs mer
 • Pennysound Studio

  Pennysound Studio är en musikstudio som är specialiserad på Hip Hop och R&b. Studion består av tre studios och ligger på Norrcity i...

  Läs mer
 • Replokaler och musikhus

  Vi har replokaler i Hallsberg, Karlskoga och Örebro. Kontakta oss om du är intresserad av att hyra en lokal. 

  Läs mer
 • Gitarrkurser

  Gitarren ska vara ett av de mest omtyckta instrumenten. Med bara ett par ackord kan du skapa musik och gemenskap. Hos oss kan du lära...

  Läs mer
 • Körsång

  Under vårt tak finns även flertalet körer i samverkan med många av våra föreningar. Ta reda på mer om våra körer och anmäl dig redan...

  Läs mer