Feta beats på Live at Heart med artister från Pennysound Studio, SV Örebro län

”BOKARE OCH SKIVBOLAG HAR FÅTT
UPP ÖGONEN FÖR ÖREBROS HIPHOP-SCEN"

LÄS MER OM PENNYSOUND STUDIO

live-at-heart-artister-1.pngÅrets digitala Live at Heart streamades live på Youtube den 2–5 september och har idag sammanlagt flera tusentals streams. I år breddade festivalen det redan stora spannet av musikgenrer genom att inkludera SV Örebro läns ”Pennysound Studio” som arrangerade ett showcase med åtta hiphop- och RnB-akter. Ett arrangemang som har betytt mycket för artisterna och Örebros hiphop-scen.

Jon Daly Skoog, verksamhetsutvecklare och ansvarig för SV Örebro läns Pennysound Studio, berättar att Live at Heart kontaktade honom och frågade om de kunde arrangera festivalens första ”riktiga” hiphop-scen. Det här var självklart något som SV och Pennysound ville vara en del av.

– Att få komma ut och spela är en förutsättning för att kunna utvecklas i sitt musicerande, och det saknas idag en bra scen för ny hip-hop & RnB i Örebro. Det känns fantastiskt roligt att vi kunde samla alla dessa duktiga musiker, säger Magnus Tunmats, festivalgeneral på Live at Heart.

– Det känns sjukt häftigt att de kontaktade oss och att studion har blivit en självklar del av Örebros hiphop-community. Vi brinner för att hiphoppen ska få ta plats i det etablerade kultursamhället, och det här var en riktig chans för oss att visa Örebro att vi är en del av stadens musikscen, säger Jon.

Att ge människor förutsättningar att ta del av, och utöva kultur, är en ledstjärna för SV Örebro län. Alla människor har rätt att utvecklas – oavsett bakgrund och individuella förutsättningar. Alla rätt att höras och alla har rätt att ta del i det offentliga samhället. Det här är ett arbete som präglar verksamheten i Pennysound Studio som är centralt belägen i Örebro, varje år kommer närmare 200 unga vuxna dit för att utveckla sin musik.

– Många av de som kommer till studion bor i socialt utsatta områden i Örebro. Hos oss i studion får de en självklar plats för att mötas och utvecklas, med stöd och vägledning från oss, fortsätter Jon.

Genom Live at Heart fick
hiphoppen i Örebro tillträde till en ”ny” scen

live-at-heart-artister-2.pngDen 4 september kl. 22 var det dags för studions artister att kliva på den stora scenen på Scenit Kulturhus i Örebro. Men det var alltså inte dags för en ”vanlig konsert” utan ett livesänt showcase som fångades upp av hela åtta kameror och sändes som en del av årets digitala Live at Heart.

– Det ligger mycket arbete och förberedelser bakom det här arrangemanget och vi har stöttat artisterna hela vägen för bidra till en trygg process. Vi var även med som ljudtekniker vid livestreamen, säger Jon.   

Det var en lyckad kväll och Jon berättar att det var otroligt lärorikt för studions unga artister att vara med på ett så här stort arrangemang –  dessutom på en scen som de inte haft tillträde till tidigare. Han upplever att det har stärkt deras självförtroende och att de har börjat jobba mer strukturerat med sin musik.

”DET VAR OTROLIGT LÄRORIKT FÖR VÅRA UNGA ARTISTER […],
DESSUTOM PÅ EN SCEN SOM DE INTE HAFT TILLTRÄDE TILL TIDIGARE"

korday.jpg

Det här är en bild som delas av Ken Thani (fd. Korday), en av artisterna från Pennysound Studio som uppträdde på årets digitala Live at Heart.

– Att köra på Live at Heart var spännande. Det kändes rätt, det var intressant att se hur man jobbar bakom kameran och man fick träffa nya människor inom branschen. Jag fick positiv feedback på mina låtar från tittare, artister och producenter vilket är motiverande för att fortsätta skapa musik. Man fick bekräftelse på att man är på rätt väg, säger Ken.

"JAG FICK POSITIV FEEDBACK PÅ MINA LÅTAR
FRÅN TITTARE, ARTISTER OCH PRODUCENTER,
VILKET ÄR MOTIVERANDE FÖR ATT FORTSÄTTA SKAPA MUSIK"

Bokare och skivbolag
har fått upp ögonen för Örebros hiphop-scen

Utöver att många andra artister har hört av sig och vill vara med nästa gång SV gör ett liknande arrangemang så märker Jon även att livestreamen nådde långt utanför länet.

– Jag märker att streamen nådde långt utanför länet. Bokare och skivbolag från Stockholm har fått upp ögonen för Örebros hiphop-scen tack vare den här konserten. Vi är väldigt nöjda över vår medverkan och så är jag sjukt stolt över artisterna som tog chansen och la ner så mycket själ både i förberedelserna och genomförandet, avslutar Jon.

Arrangemanget har även varit betydelsefullt för SV Örebro län och Pennysound Studio som fick möjlighet visa upp sin verksamhet för fler kulturaktörer, framför allt i Örebro kommun, avslutar Jon.

KONTAKT                                                                         

Jon Daly Skoog
Verksamhetsutvecklare Pennysound Studio
SV Örebro län
jon.skoog@sv.se 
072-220 72 40