Tillbaka

Fortsätt att våga digitalt!

Sedan februari 2021 har vi erbjudit Våga delta digitalt, ett koncept där deltagarna får lära sig och testa grundfunktionerna i Zoom, till föreningar och allmänhet. Syftet är att bidra till ett digitalt innanförskap och att skapa en trygghet att kliva in i digitala möten och arrangemang som erbjuds via Zoom. 

VÅGA DELTA DIGITALT FORTSÄTTER I HÖST
DIREKT TILL ANMÄLAN

"Våga delta digitalt" går ut på gratis prova-på-tillfällen i Zoom. På plats i det digitala mötesrummet väntar en verksamhetsutvecklare från SV Örebro län som välkomnar deltagarna in i det digitala. Tillsammans testar vi funktioner som att stänga av och slå på ljud och kamera, räcka upp handen, använda chatten och mycket mer. Funktioner som är värdefulla att känna till för att skapa ett digitalt innanförskap och trygghet i möten och arrangemang som äger rum online.

pernilla-lofquist-wedin--vu-2021.jpg– Tillfällena har erbjudits återkommande en gång i veckan, under vårterminen mötte vi närmare 60 nyfikna och intresserade deltagare som anmält sig till våra träffar, berättar Pernilla Löfquist Wedin, verksamhetsutvecklare. 

 

Nu vågar jag!

Att få möjlighet att kliva in i ett Zoom-möte där alla är nybörjare har sänkt tröskeln och minskat rädslan för att vara "den enda som inte kan". Deltagare vittnar om att det är uppskattat att få tillgång till ett digitalt rum där man får möjlighet att testa och klicka runt. Tröskeln är låg och ingen fråga är konstig eller onödig. Deltagarna har kopplat upp sig via olika enheter och de har kunnat tipsa och lära varandra. 

"Det här var bra, nu kan jag våga mig in i de där mötena som jag blir inbjuden till!"
– Berit

Ger ringar på vattet

Att våga, och kunna, delta i digitala möten och träffar bidrar till ökat självförtroende, gemenskap och egenmakt. Vi erbjuder ett mötesrum, tid och stöd som inte finns på andra platser. Vi skräddarsyr och möter behov hos våra föreningar och ger allmänheten möjlighet att "testa det digitala". Det handlar om så mycket mer än att kunna ansluta till ett möte. 

maria-ostby.jpg

– Det är tydligt att det vi erbjuder är uppskattat och fyller ett behov i en tid då mycket har flyttats ut i det digitala. Det känns fint att kunna fylla ett behov som i det stora hela kan ha en väldigt stor inverkan i en persons liv, speciellt i tider av den pågående pandemin, säger Maria Östby, verksamhetsutvecklare. 

 

Vill du veta mer?

Under våren har vi mött deltagare från flera av våra olika föreningar; Glaukomföreningen, SPF City Örebro ovh Parkinson Örebro län. Hör gärna av dig om du vill veta mer, oavsett om du är från en förening eller som privatperson. 

Du hittar kontaktuppgifter till Pernilla och Maria längst ner på sidan. 

Höstens tillfällen

Våga delta digitalt fortsätter även i höst. Anmäl dig redan idag och gör dig redo att möta vänner, kollegor och andra online. 

TILL ANMÄLAN

Tips: Vecka 36

Vecka 36 är en förenigsvecka inom funktionsrätt/folkhälsa. I år är veckan helt digital via Zoom och alla som vill är välkomna att anmäla sig för att möta kunniga representanter från de olika föreningarna. 

På programmet står bland annat samtal om fibromyalgi, om att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa, och mycket mer. 

LÄS MER OCH ANMÄL DIG

Relaterade artiklar

  • Digitala koncept

    Världen fortsätter att snurra, och trots att vi inte kan ses som vanligt så kan vi mötas online.

    Läs mer
  • Bli digital – för föreningar

    Lär er teknik och funktioner, att bjuda in till och leda digitala möten, och prata om verksamhet som kan genomföras digitalt.

    Läs mer