Tillbaka

Ana Marina Diaz Upcoming R&B-artist släpper singeln ASÍ – DIAZ ft. E.RXSE

Ana Marina Diaz är en brinnande stjärna som väntar på att bli upptäckt. Hon är driven och tonsäker med ett R&B-sound influerat av Soul och Latino-pop. Den 8 juni släpper hon sin första singel ASÍ som hon har producerat tillsammans med Enis, som även är gästartist på singeln, och Jon Daly Skoog, musikproducent och cirkelledare på SV Örebro län.

Ana Marina Diaz har sina rötter i Colombia men är född och uppvuxen i Örebro. Musik har alltid varit en central del i Ana Marinas liv och som barn var hon familjens skönsjungande teaterapa. När hon var sex år började hon spela piano och hon har gått i musikskola. När hon kom in i tonåren blev hon seriöst inriktad på sitt artisteri och sedan dess har hon jobbat målmedvetet för att nå ut med sin musik.

Ana Marina berättar att hon lägger ner mycket tid på att spela in covers som hon sprider genom Instagramkontot Anamarinadiaz och sin Youtube-kanal under samma namn. Och det var tack vare Instagram som hon kom i kontakt med Jon och SV Örebro läns musikstudio.

– Sociala medier är ett fantastiskt verktyg, om Ana Marina inte hade haft en stark profil på Instagram hade jag aldrig hittat henne. Jag såg att hon hade många klipp och när jag lyssnade insåg jag att ”Shit den här tjejen kan ju sjunga!”, berättar Jon.

Vi har tagit pulsen på Ana Marina Diaz

Hur är det att vara tjej och en upcoming artist inom din genre i Örebro?
– Jag skulle säga att det är unikt. Det finns inte så många tjejer som gör det här i Örebro. Och det känns som att tjejer är underrepresenterade som artister överlag i Sverige – speciellt inom min genre. Jag får känslan av att folk uppfattar mig som stark för att jag vågar ta för mig. Det känns nice och det gör mig glad om jag kan vara en bra förebild för andra.

Den 8 juni släpper du din första singel ASÍ. Hur känns det?
Är det en slump att den släpps på din födelsedag?
– Jag är skittaggad, det är min dröm att kunna jobba med musik på heltid! Och ja, det är en slump, men väldigt roligt, att den släpps den 8 juni när jag fyller 22 år.

Ni är tre stycken som producerat låten, berätta mer…
– Precis, det är jag, Enis och Jon som har producerat låten. När jag kom i kontakt med Jon var texten i princip klar, Enis som är gästartist har skrivit sin vers och sen har alla tre arbetat med texten, tagit fram ett beat och jobbat fram den färdiga produkten.

Jon fyller i och berättar att han känner sig väldigt stolt över samarbetet med Ana Marina:
– Det är unikt att jobba med någon som är så tonsäker som hon, artister som Ana Marina hör hemma på de stora scenerna. Det är väldigt ovanligt att sången sitter till 100 procent, hon är verkligen hur bra som helst och jag är förvånad över att ingen har signat henne. Det känns otroligt bra att den här singeln är en produkt som lämnar SV Örebro läns nystartade musikstudio.

Vad betyder samarbetet med musikstudion för dig som artist?
– Efter gymnasiet var det svårt att hitta ett forum för att utvecklas och jobba med musik så det här är verkligen guld värt! Det är för att få såna här möjligheter som jag har lagt ut material på sociala medier. Jag tar varje chans jag får att jobba i studion genom vår studiecirkel.

Den andra juni deltog Ana Marina i musiktävlingen FRYSHUSET TAKE OVER i Stockholm. Tävlingen vänder sig till unga upcoming artister som gör egen musik. Ana Marina var en av cirka 20 artister som fick chansen att tävla om två finalplatser och möjligheten att uppträda live i Kungsträdgården i samband med Rockbjörnen 2018.

Vad händer härnäst?
– Den 16 juni uppträder vi på Vivallafestivalen här i Örebro och 1 juli ska jag uppträda på en sommarkonsert vid Karlslunds Herrgård. Det känns skithäftigt då jag kontaktades av den ansvarige musikproducenten som hört mitt material via sociala medier och nu vill han ha mig som huvudakt på sommarkonserten. Det är mitt första betalda gig som artist så det känns sjukt nice!


 

Ana Marina Diaz Jon Daly Skoog (semester)
anamarina.diaz@hotmail.com Cirkelledare, verksamhetsutvecklare och musikproducent som driver SV Örebro läns musikstudio
073-687 43 21 jon.skoog@sv.se
 

072-220 72 40