Tillbaka

Studiebesök på Scandic Grand Hotell

Vi vill rikta ett stort tack till Scandic Grand Hotell i Örebro som bjöd in till ett studiebesök för projektets deltagare den 27 september. Syftet var att ge våra deltagare en inblick i restaurangbranschen, vilka olika yrken och möjligheter som finns samt att ge dem en snabbare kontakt med arbetsmarknaden.

Scandic bjöd på ett engagerat och intressant studiebesök med närmare 30 deltagare från projektet Utveckling från dag ett som syftar till att förkorta nyanländas väg in på den svenska arbetsmarknaden.   

– För oss är mångfalden bland personalen viktig och nödvändig för att vi ska kunna rekrytera. Vi är ett hotell där alla ska känna sig välkomna, både som anställd och som kund, säger Madelen Renner, vice hotellchef.

Hennes kollegor berättar om sina olika yrken och roller. Jonas som är kock har läst en yrkesutbildning och trivs jättebra med sina uppgifter. Vissa av de som jobbar på hotellet har kommit in genom praktik och lärt sig yrket den vägen.

– Utbildning behövs i vissa delar men framförallt är det vilken attityd du har som avgör, att vara positiv, flexibel och att gilla att göra kunder nöjda, fortsätter Madelen.

Besöket ägde rum för att nyanlända personer som ännu inte har permanent uppehållstillstånd, men som får jobba, snabbare ska möta olika branscher som vill rekrytera personal. Det här är något som både individen och samhället vinner på.

Fatima är en av alla som uppskattade besöket.
– Jag vill verkligen jobba, inte bara sitta hemma och vänta, jag har drivit egen restaurang och tror att jag skulle kunna göra nytta på hotellet. Jag är så glad för att jag fått vara med och direkt möta en arbetsgivare, säger Fatima.


Projektet finansieras av Asyl-, migrations- och
integrationsfonden (AMIF) och SV Örebro län.