Tillbaka

Välkomna till en förmiddag i klimatets tecken

Välkommen till en unik halvdagsutbildning med insikter, workshop och inspiration inför den största utmaning människan stått inför – klimatomställningen!

Datum: Onsdag 20 mars 2019
Tid: Kl. 8.30–12.00 (Vi serverar kaffe från 8.30, utbildningen startar kl. 9.00.)
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Nya Rådstugugatan 11, Norrköping

OBS! Utbildningen är kostnadsfri men föranmälan krävs. Begränsat antal platser!

Se program och anmälan här.

Vårt klimat förändras snabbare än någonsin tidigare. Sedan decennier har klimatfrågan och dess orsaker varit väl kända inom forskarvärlden. Men trots alarmerande rapporter och ett omfattande informationsflöde har insikten inte riktigt landat hos alla oss andra.

Vad betyder två grader mer eller mindre? Vad gör några miljondelar av koldioxid för skillnad? Varför skiljer det så mycket mellan olika klimatscenarier för framtiden? Detta är mänsklighetens viktigaste frågor för vår gemensamma överlevnad på jorden, men vad innebär det för dig? Vem ska du lyssna på och vad kan du – som privatperson, företagsledare, politiker, organisation eller beslutsfattare – göra?

Det har länge behövts en guide som enkelt och tydligt beskriver klimatfrågans kärnvärden och hjälper oss att fatta beslut på kloka grunder. Därför presenterar Tankesmedjan Fores och Studieförbundet Vuxenskolan skriften Klimatinfo för alla.

I en rikstäckande Sverigeturné erbjuder vi, förutom boken, också en förmiddag med kunskap, insikter, träning och inspiration om klimatförändringarna och hur vi fixar omställningen. Utbildningen leds av Sveriges förste klimatkommunikatör Erik Huss och miljövetaren Alexandra Olsson, båda från tankesmedjan Fores, i samarbete med ansvariga vid Fores och Studieförbundet Vuxenskolan centralt och lokalt.

Det är dags att kavla upp ärmarna och möta vår tids största utmaning!

Varmt välkommen!

Erik Huss och Alexandra Olsson, Fores
Lars-Erik Larsson, Studieförbundet Vuxenskolan
Lokalt ansvariga inom Fores och Studieförbundet Vuxenskolan