Tillbaka

Samtalsgrupp - seniorer

För dig som önskar mer inspiration i vardagen


Ibland kan det vara svårt att se livet från den ljusa sidan.  Det kan bero på att man inte mår riktigt bra eller att livet förändrats på ett oönskat sätt. Oavsett vad det beror på, mår man oftast lite bättre av att träffa andra i samma situation - Seniorer som önskar mer inspiration i vardagen.

Samtalsgruppen ingår i Studieförbundet Vuxenskolans (SV) verksamhet, vilket innebär att alla deltagare är försäkrade till och från samt under kurstillfället.
Fram till 2020 erbjuds ”Samtalsgrupp - Senior” som en del i ett Arvsfondsprojekt som sker i samverkan mellan Studieförbundet Vuxenskolan, Region Västmanland, Västmanlands kommuner och ideella organisationer (bland andra SPF Seniorerna).

I ”samtalsgrupp – Seniorer” fokuserar vi på de dagar som kommer. Det finns en tydlig struktur för samtalet och ett nytt tema vid varje tillfälle. Vi undersöker, utifrån varje tema, hur vi kan hitta inspiration i vardagslivet. Samtalsgruppsledaren ger också – om Du önskar det - tips på var Du kan hitta det stöd Du behöver för att komma vidare på det sätt som Du önskar. 

Antal gånger: 5 tillfällen, 12 studietimmar. Vi bjuder på kaffe och te.


Kostnad: Kostnadsfritt. Deltagaren förbinder sig dock - så gott det är möjligt – att delta vid alla fem tillfällen. Om man måste utebli, meddelar man sin samtalsgruppsledare.


Plats: Varje ledare tar beslut om plats för samtalsgruppen. Samtalsgruppen kan träffas på en vårdcentral eller en mötesplats eller på ett bibliotek. En organisation – t.ex. SPF Seniorerna - kan erbjuda en samtalsgrupp i sina lokaler.


Samtalsgruppsledare:  Samtalsgruppsledaren har gått en kurs i metod och pedagogik och är själv Seniorer med arbetslivserfarenhet från verksamheter inom vård, hälsa och omsorg.

Anmälan: Vi startar grupperna när vi fått lagom stora grupper.
Du kan ringa Cristina De Amaral 070-738 12 15
Du kan också mejla frågor till: cristina.de.amaral@sv.se

Varmt välkommen!


Samtalen utgår från samtalskorten ”Samtalskort när livet utmanar – Livsmod, livsglädje, livsmening”. Deltagarna behöver inte köpa samtalskort.