Träffa Hadeel, vår nya pedagog på Agora

Ny pedagog med fokus på digital delaktighet


Tillsammans med Kulturhuset Agora fick Studieförbundet Vuxenskolan pengar för att anställa en pedagog på 50 %. Pedagogen ska hjälpa personer som talar arabiska och somaliska att bli mer digitala. Hadeel Ibrahim fick tjänsten som pedagog med digital delaktighet. Hon berättar lite om vem hon är och varför detta jobb är något hon vill göra.

Vem är du Hadeel?

Jag är student på Linköpings universitet och jag går min sista termin på Språk, litteratur och medier programmet. Vid sidan av studierna har jag i flera år jobbat med integration, språk och pedagogik på olika sätt.

Som person är jag pratglad, social, effektiv och bestämd. Jag har alltid haft intresse för människor och språk och folk brukar säga att jag är pedagogisk, så denna tjänst är ”tre i en” för mig.

Jag kom till Sverige när jag var 20 år och så småningom lärde jag mig svenska och de svenska koderna. Sedan dess har jag känt mig som en förebild för nysvenskarna generellt, men framförallt för kvinnorna. Det är en av drivkrafterna bakom att jag valde att göra det jag gör.

På fritiden älskar jag att dansa, hemma framför spegel, i danskurser eller på socialdansevenemang. Det är det bästa jag vet! Då och då spelar jag tennis också. Allt på amatörnivå, men det viktiga är att man har roligt.