Seniorsurfarskolan

Allt mer i vår vardag styrs av teknik, digitala möten, distanscirklar mm. Om man inte hänger med i utvecklingen riskerar man därför att snabbt hamna på efterkälken och i värsta fall i utanförskap. Det här har vi märkt av mer och mer under rådande pandemi och för många äldre har olika digitala tjänster inte alls förenklat tillvaron utan snarare komplicerat den.

Det vill vi på SV tillsammans med tv-programmet Seniorsurfarna råda bot på. Med hjälp av fyra av Sveriges mest folkkära personer, Claes Malmberg, Marianne Mörck, Björn Hellberg, Ewa Fröling samt programledaren Kattis Ahlström vill UR nu hjälpa seniorer att gå från mer eller mindre digitala oskulder till fullfjädrade seniorsurfare.  

Vi på SV har därför skapat ett studiematerial och färdiga guider, där du har möjlighet att lära dig allt från att skicka e-post och skicka sms till att ladda ner Bank-ID och använda dig av Swish. Från URs sida kompletteras programmen med Seniorsurfarskolan, som består av tolv stycken korta färdighetsklipp. Dessa finns att tillgå här på URPlay, så att de kan användas som inspiration och utgångspunkt i samband med studiecirkeln.

Cirkelledare och deltagare från SPF Seniorerna var bollplank vid skapandet av serien och utbildningsmaterialet för att det skulle passa målgruppen. Läs gärna reportaget med Björn Hellberg, "Man ska inte vara så rädd", kring serien seniorsurfarna.

Om du är intresserad av att delta i cirkel Seniorsurfarskolan eller vara cirkelledare för en sådan så hör av dig till SV Östergötland, 013-31 40 70 eller till Cristina De Amaral, cristina.de.amaral@sv.se