Nätverksträff för anhöriga

Varmt välkommen till höstens nätverksträff för anhöriga!

Tid: Onsdag den 20 september kl 16.00-19.00
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Tjärhovsgatan 6 vid Björns trädgård på Södermalm.
Arr: Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm i samarbete med Anhörigprojektet

Många anhöriga behöver stöd för att orka stötta den som är sjuk/mår dåligt.

Vi bjuder därför in till en kväll där du som anhörig får möjlighet att möta andra i liknande situation. Du får också träffa anhörigkonsulter samt veta mer om vad Studieförbundet Vuxenskolan och Anhörigprojektet kan göra för just dig. Vi bjuder på lättare förtäring och musik.

Kontakta oss om du har frågor eller vill delta:
Kerstin Risbo-Skärström
kerstin.risbo-skarstrom@sv.se
08-679 03 31

 

Kvällens program

Om bemötande – Filmen ”Vem hjälper den som hjälper?” som Anhörigprojektet producerat visas. Ett efterföljande panelsamtal fokuserar på ”vad kan jag som anhörig göra för att bli bättre bemött?”. Panelsamtalet leds av Ingrid Lindblom från Anhörigprojektet. Tillfälle för diskussion och frågor.

Konstkursen berättar – Under våren 2017 träffades en anhöriggrupp i studiecirkelns form och arbetade gemensamt med uttryckande konst. Temat var ”Skapa fritt och få egen kraft”. Här får du veta mer om konstkursen, se exempel och höra mer om andra möjligheter för anhöriga att samtala, skapa och träffas.

Vad gör en anhörigkonsulent - I de flesta kommuner finns minst en, ofta flera personer, som arbetar med anhörigstöd. De kallas anhörigkonsulent, anhörigombud eller anhörigsamordnare. I Stockholms stad finns det en anhörigkonsulent i varje stadsdel. Här berättar anhörigkonsulenten Birgitta Livgård Andersson om sitt uppdrag.

Nytt material för anhöriggrupper och andra - Anhörigprojektet verkar för att förbättra anhörigas situation, oavsett vilken form av psykisk ohälsa det handlar om. Under de år projektet pågått har man samlat ihop aktuellt material och tagit fram filmer som kan inspirera till samtal och utveckla ny kunskap hos såväl anhöriga som hos yrkesverksamma som möter anhöriga. Kvällen bjuder på en presentation av detta material.

Mingel, lättare förtäring och musik – Vi möts i trivsam cafémiljö hos Studieförbundet Vuxenskolan, Tjärhovsgatan 6 vid Björns trädgård på Södermalm.

Välkommen!