Hantverk & konst

Veckoslutskurs: Fredag 17.00 till söndag 17.00.
Pris: 2.697 kr

Kursinnehåll
Du har bestämt dig för att på allvar börja designa en kollektion av smycken - kanske för att sälja eller kanske bara för att du vill! Kanske har du skapat smycken som sträcker sig från klassiska vigselringar till smycken för golfare till rosenbladshängen, till trådlindade tiaror, till kroppspiercingsmycken i flera år... ja, lite av allt för alla och kanske har du experimenterat med mängder av olika material, processer, stilar, ytbehandlingar och metaller. Du kan göra det mesta och du har gjort det mesta… Hur får man fram en kollektion då?

ELLER, kanske har du inte en aning om var du ens ska börja nu när du kan en del om silversmide eller för den sakens skull, vad du ska göra…

Lyckligtvis finns det 7 grundsteg som du kan använda dig av och bygga vidare på och på så sätt komma igång med att designa en kollektion smycken som speglar din egen individuella konstnärliga stil, passion och vision.

"Du har bara ett liv att leva. Låt din passion vara en del av det livet. Jag är säker på att du en dag kommer att känna dig väldigt stolt över dig själv! Det finns ingen ursäkt att inte låta din passion vara en del av ditt liv!”

På den här kursen kommer du att designa/formge en personlig smyckekollektion i silver. Du kommer att få lära dig de 7 olika grundstegen och lite andra designtekniker som många kända designers använder sig av för att designa sina kollektioner.

Kursupplägg
Under kursens två första dagar får du lära dig…
• Vad är en designer?
• Vad är en kollektion?
• Grundläggande design principer
• Att hitta inspiration
• Skapa en kollektion på papper- de 7 stegen
• Olika grund smycken - en lista
• För vem skapar du din kollektion?
• Är du en smyckesdesigner eller en smyckeskonstnär?
… och under vår sista dag tillsammans skapar du ett eller flera smycken ur din nya kollektion.

I kursen ingår visst förbrukningsmaterial såsom gasol, handskar, lod och sågblad. Silver och olika typer av halvfabrikat och/eller kristaller kommer att finnas att köpa och betalas via Swish kursens sista dag.Förkunskaper
Det här är en kurs främst för dig med grundläggande kunskap inom silversmide, men känner du att det här är precis det du vill lära dig först och verkligen brinner för idén, trots ringa eller ingen kunskap av silversmide, är du varmt välkommen!

Lokal: Kreativa Ateljén, Garvaregatan 10, Valdemarsvik.

Kursledare: Pia J. Stengard. Tel: 0738-288 336, E-post: ateljen@piajstengard.com

Min konstnärliga bana började redan som 14-åring då jag lärde mig grunderna inom silversmide. Vid 17-års ålder fortsatte jag min resa mot silversmed då jag under ett år läste i USA. Väl hemma blev det fokus på det mjuka hantverket och jag tog min examen vid Textilhögskolan i Borås 1987. Några år senare gick jag min första, men inte sista, utbildning i keramik. Därefter kom ”livet” emellan och jag fick lägga mer och mer fokus på min grafiska formgivning som huvudsaklig inkomstkälla.

Önskan att arbeta med silver och lera släppte dock aldrig och 2014 återupptog jag silversmidet och inredde min första egna smedja.

Idag har jag en stor verkstad/ateljé i centrala Valdemarsvik, som förutom silververkstaden, också har plats för min keramikugn, lerverkstad och målarateljé!

Boende: Olika boende alternativ finns centralt och i närheten.
Info kursledaren e-post: ateljen@piajstengard.com