Djur, natur & miljö

Fårhållning och lammproduktion på distans!

Drömmer du om egen djurhållning?
Eller är du redan etablerad fårägare och lammproducent?
Oavsett vilket har du möjlighet att delta i en studiecirkel i fårskötsel.

Studiecirkeln omfattar 8 träffar på distans. Träffarna innehåller råd och tips om fårskötsel och lammproduktion. Cirkeln kommer att beröra det mesta så som raser, byggnader, skötsel, foder, regler, sjukdomar mm och dessutom vad djuren har för behov från betäckning till slakt av lammen.

Studiecirkeln genomförs i samarbete med Östgötalamm och vänder sig till dig som funderar på att skaffa får, är fårägare eller är allmänt intresserad av att veta mer.
Deltagarnas önskemål och erfarenheter är utgångspunkt vid planering av studiecirkelns upplägg.
Uppge gärna dessa vid anmälan.
Boken ”Får” av Erik Sjödin införskaffas av deltagaren, ca 270 kr.

Ledare: Crister Nilsson har arbetat inom den agrara sektorn, både praktiskt och teoretiskt, sedan mitten av 60-talet.
Crister har ett genuint intresse för får och är aktiv i fårsverige genom flera olika förtroendeuppdrag. Han driver idag tillsammans med sin fru en gård med cirka 140-150 tackor av raserna Finull, Päls (Gotlandsfår), Suffolk, Leicester.

Kommentar från tidigare deltagare:

"Tusen tack för en väldigt givande och intressant kurs! Jag ska erkänna att mina förväntningar på en digital kurs med en högst analog gubbe med blädderblock till kursledare var inte så höga. Men jösses vad du överträffade förväntningarna! Du har väldigt generöst och ärligt delat med dig av mycket kunskap och tips, otroligt inspirerande.

Tack för en toppenbra studiecirkel, den bjöd på många insikter och klokheter. Kan tycka att när man läser på i forum och andra ställen kan det ibland känns lite övermäktigt med mycket att köpa in, ha koll på och göra, ofta räcker ju dock sunt bonnförnuft och ett gott djuröga. Kursen har definitivt bjudit på ”Yes you can” och det känns toppen."