Hantverk & konst

Kickstarta din kreativa resa mot framtiden med Art Journaling - Helgkurs del 2

I den här uppföljnings kursen fortsätter vi vår kreativa resa och går igenom - steg för steg – ytterligare minst 8 tekniker som du kan använda i din Art Journal/konstdagbok. Allt för att ge dig ännu fler idéer och uttryck som du kan använda dig av.

Som avslutning målar vi en abstrakt tavla i A3 format som baseras på en eller ett par av de tekniker som du lärt dig och där du låter din intuition leda dig genom den kreativa processen.

Vi fortsätter givetvis också att diskutera och prata om vikten av att främja vår kreativitet i alla dess olika uttryck och vad man kan göra mer för att hålla kreativiteten vid liv!

Varmt välkommen!

Kursledare: Pia J. Stengard

En cirkel innehåller 360°, så en fråga jag ofta ställt mig är varför vi bara väljer en eller två, när man faktiskt kan välja alla!

Det är lite så jag ser på min konstnärliga bana. Jag började tidigt intressera mig för färg och form och det är nog det intresset som driver mig att arbeta med många olika idéer och tekniker. Jag är extremt nyfiken på att prova nya uttryck, nya metoder och nya material att arbeta med och efter att ha varit och nosat, inte bara på det mjuka hantverket utan också det hårda, har jag nu hittat mina uttryck i den konstnärliga processen - även om jag hela tiden gör avstickare till andra delar av cirkeln!

Intresset för färg har fått sitt uttryck i Mixed Media, Art Journaling och abstrakt, intuitiv konst, medan formen som sådan får sitt uttryck genom silversmidet.

Medan jag är upptagen med att driva min kreativa verksamhet - oavsett vilket medium jag än använder, förblir mitt intresse för färg och form grunden i allt jag gör. Art Journaling har kommit att bli en viktig del av min kreativitet. Genom den kan jag kan leka, experimentera och uttrycka mig utan att döma och utan att bli dömd. Dessa böcker är för mig och ingen annan. Ibland tränar jag specifika idéer eller tekniker och ibland blir det helt enkelt bara "konstterapi" för att varva ner.

Det finns ingen gräns för vad en Art Journal/en konstdagbok kan komma att betyda för dig – den har förmågan att öppna oanade dörrar och möjligheter och kan många gånger vara inkörsporten till det som just du brinner för - där din kreativitet blomstrar - och vägen den leder dig på behöver alls inte sluta med bara konst. Kreativitet är så mycket mer än bara konst och hantverk. Faktiskt ser jag konsten och hantverket som den minsta delen av allt det som vår kreativitet faktiskt rymmer! Människans kreativitet är nyckeln till framtiden.