Hantverk & konst


Kopparsmide - För både nybörjare och dig med lite vana.

En kurs för dig som är nyfiken på att lära dig kopparsmide och hur du i första hand gör en kopparros och i mån av tid andra projekt.

Teknikerna är enkla och några egentliga förkunskaper behövs inte. Du får lära dig allt du behöver på kursen. Kursen består av både gemensam och individuell undervisning.

Att forma och smida koppar är något alldeles unikt! Nu har du möjlighet att lära dig att smida en vacker kopparros och är du snabb kommer du även hinna med andra projekt. Du kommer att arbeta med koppar, men även till viss del med trä och stål.

Instruktionerna är enkla och tydliga att följa - de både visas och finns skriftligt, så inga förkunskaper behövs.

Kursen består av både gemensam och individuell undervisning.

I kursen ingår visst förbrukningsmaterial såsom gasol, handskar, lod och sågblad.

Koppar, trä och stål betalas separat då man kan välja att göra lite olika former och storlekar.

Kursansvarig: Pia J. Stengard
Kursledare: Ola Karlsson


Ola Karlsson -

Är en mångsysslare och designer som gillar att experimentera med olika material och som älskar kontraster. Han har flera års erfarenhet av lärar- och instruktörsrollen och tycker det är bland det roligaste som finns att få dela med sig av sina kunskaper. Över åren har han arbetat med både ungdomar och vuxna i olika former och i olika miljöer.

Ola är övertygad om att det inte finns några misslyckanden när man skapar - även om det inte går som man tänkt sig. Man lär sig alltid något nytt! Det viktigaste är att ha ett öppet sinne, våga prova och ha roligt!