Övrigt, Musik, teater


ALLA som vill sjunga är välkomna!
Stämsång, Energi, Skratt och Fokus.
Vi sjunger olika sånger olika gånger och du anmäler dig till varje workshop var för sig.

Kör för en kväll:
30 juni world of singing
7 juli Joy of singing,
14 juli Light of singing,
21 juli Rhythm of singing,
28 juli soul of singing,)

ANMÄLAN:
Skicka ett meddelande om du vill delta, går bra att anmäla sig ända fram till en timma före start (det räcker ej att klicka i kommer på Facebook ;)
MAIL till: kajsanorrby@hotmail.com
SMS: 0739-881399.
Berätta gärna lite om dig själv och din relation till din röst.

PRIS: 150 kr kostar det att delta denna kväll
Tid: 19-20.30

Plats : Långrådna Kulturs stora lada eller ängen bakom! Beroende på väder. Parkera vid handelsträdgården.

Ålder: från 15 till 115 år

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER OCH I LUFTIG MILJÖ UTE ELLER I STOR LADA BEROENDE PÅ VÄDER - VI HITTAR VÄGAR TILLSAMMANS OCH HÅLLER AVSTÅND!!

Förra sommaren var dessa öppna körkvällar helt fantastiska och jag vill därför gärna erbjuda dem igen. Dock får vi rätta oss efter omständigheterna. Vi kan inte stå nära varandra och känna vibrationerna från våra röster tillsammans så som körsång annars ger en så härlig känsla av. Jag kommer sjunga i mic och ta hjälp av förinspelade sångstämmor för att förstärka känslan av kör så gått det går och för att ni ska höra mig trots avstånd. Jag ska göra allt jag kan för att förmedla värme och energi så det når dig oberoende av avstånd ❤️🎶
Ni som deltar håller avstånd och står i er egen röst på ett annat sätt än när vi sjunger i kör som vanligt. Vi samlas och känner närvaron av att vara tillsammans, vi låter våra röster klinga på var sitt håll från loge eller äng beroende på väder. Sjung ut men kompensera inte att rymden för bort ljudet, andras och njut av att vara närvarande i din röst.
Platserna är begränsade till 35 personer per gång, så boka din plats genom att skicka ett sms till mig och tala om vilken workshop du vill komma på! alla eller en!
Du kan välja att ha hur många meter som helst till andra eftersom utrymmet är sort! Vi visar respekt och har förståelse för situationen och varandra och ingen tar det personligt om du backar ett par steg ❤️ Du ska må bra både mentalt och fysiskt! Det är viktigt! Vill du sjunga men är rädd att bli sjuk, håll dig på replängs avstånd och skäms inte för det! Gör vad du behöver och hitta vägar så du känner att du kan delta. Får jag vinka till dig på andra sidan ladan/ängen är det jättefint och fysiskt avstånd betyder inte att inte våra hjärtan kan mötas❤️
Jag vill också ha avstånd! 😘
Betalning sker via swish! Inga kontanter och ingen fysisk kontakt.
Har du symptom av något slag - Stanna hemma! Kan du inte komma så avboka din plats ifall någon står på kö.
Vid sång färdas din luft längre än vid vanligt tal! Så Håll avstånd och hygien! 🙏🏼

REPERTOAR DENNA KVÄLL -

Denna kväll sjunger vi sånger från olika delar av världen, häftiga klanger, roliga rytmer. Som "Singer song finder" är denna musik en stor del av min låtskatt. En blandning av Världsmusik och nya sånger skrivna för community singing av körledare inom Natural Voice, material på olika språk, korta sånger som blir musik på en gång. Det finns en otrolig styrka i att samlas i sång. Ta med dina vänner o sjung i kör för en kväll!

Instudering och upplägg:
Vi lär oss sångerna via gehör o repetition. Inga papper, utan muntlig tradition.
Vi jobbar med röstteknik, andning och närvaro och lär oss flerstämmiga arrangemang, mellan 2 & 8 stämmor.

Körledare: Kajsa Norrby, sångerska, pedagog, körledare och scenkonstnär med bakgrund i klassisk sång, folk- och världsmusik och scenisk musik. Kajsa jobbar dagligen med körsång och röst och har stor erfarenhet av att leda grupper av olika slag.
Hon är körledare inom nätverket Natural Voice i Storbritannien. Genom nätverket "NVN" har Kajsa kollegor runt om i Europa, USA och Australien vilket öppnar upp möjligheter för spännande samarbeten och stora låtskatter. Hon har även många kontakter inom körsverige, och bl.a UK där hon återkommande är ledare för sångworkshops
Kajsa är kulturproducent på Långrådna Kultur och har ett flertal körer som hon leder kontinuerligt under höst- och vårtermin samt workshops både som frilansande eller stationär. Nu dock uppehåll under sommaren och terminsstart i aug igen.


I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan