Hälsa & välbefinnande

“Konsten att lära sig mer om sig själv och sin kropp”

Är det svårt att lära sig?
Hur ofta och hur länge?
Tar det lång tid att nå resultat?

Studieförbundet Vuxenskolan tillsammans med ledaren Birgit Åstrand öppnar nu upp möjligheten för dig som vill lära dig mer om meditation, avslappning, energier och dess tillvägagångssätt för att nå bästa resultat med din kropp och ditt sinne. Vi ger er verktyg och förutsättningar så att ni själva kan nå dit ni vill med meditation.

Vi träffas ihop i en avslappnande miljö mitt i veckan 2 x 45 min.

Vi lär oss:
Olika begrepp, synsätt och metoder
Meditationsövningar som ökar energin och förmågan av närvaro i vardagen
Hur kan vi påverka vår hälsa och hantera stress i vardagen
Hitta din inre kompass.

Ledare för kursen är Birgit Åstrand

Jag är en positiv person som försöker se till helheten i livet. Livet är som ett pussel, bitar hamnar på plats och ett mönster börjar visa sig. Under arbetslivet har jag arbetat inom vården som undersköterska, Brottsoffer och Kvinnojouren, som ideell och senare som samordnare. Har erfarenhet av att stötta och vägleda människor. Utbildad samtalsterapeut där processen är integrativ (kombination av olika metoder och psykologiska teorier. Förening av alternativ terapi med vetenskaplig psykologi och terapi)

År 2000 började jag fördjupa mig allt mer i meditation, andlighet och den personliga utvecklingen.

Jag läste mycket böcker i ämnet, gick flera kurser och utbildningar, bl a i meditation och andlig utveckling, Reiki healing, Grunderna i indiansk ceremoniell medicin. Efter detta har jag haft egna meditationsgrupper både i egen regi och inom studieförbund.