Mat & dryck

Picklade och syrade inläggningar, läkande växter - matlagning för hälsan

En kurs för dig som är intresserad av läkande kost. Vi går igenom:
- Picklade och syrade inläggningar
- Syrad, mjölksyrade inläggningar
- fermenterade inläggningar och läkande växter
Vid varje tillfälle lagar vi mat i team och vi avslutar sedan varje kurstillfälle med en avsmakningslunch och summerar det vi har lärt oss och tillagat under dagen. Vid varje tillfälle tar ni med en glasburk med påbörjad inläggning.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan vid tre tillfällen, 26/9, 3/10 samt 10/10. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper, bara ett brinnande intresse för den antiinflammatoriska livsstilen och den läkande och hälsosammare kosten.
Material
Vi köper in de råvaror och glasburkar som behövs för kurstillfället. Medtag eget förkläde.

Kursledare
Malin Wändel Persson med ett brinnande intresse för läkande och hälsosammare kost. Matlagning ska vara lustfyllt och enkelt! Att äta ska vara både gott och göra gott!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.