Hantverk & konst

Kom och förverkliga din dröm i vår stora välutrustade ateljé/smedja. Här arbetar du från idé till färdig produkt. Att arbeta med händerna ger skaparkraft, lust och en stor tillfredsställelse! Här förenas ett genuint hantverk med glädjen och inspirationen som du får i samvaro med andra.

INNEHÅLL
Här arbetar du fritt med dina egna idéer och projekt. Du kommer att lära dig mängder av roliga tekniker för att göra allt från ringar, armband till halsband och herrsmycken.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper, den passar både nybörjare och dig med lite mer erfarenhet. Är du nybörjare börjar vi med att gå igenom grunderna i hantverket. Efterhand får du sedan möjlighet att arbeta mer självständigt med individuell handledning. Du som kan grunderna i hantverket kommer att kunna arbeta självständigt från start.

KURSLEDARE
Pia J. Stengard.
Min konstnärliga bana började redan som 14-åring då jag lärde mig grunderna inom silversmide. Vid 17-års ålder fortsatte jag min resa mot silversmed då jag under ett år läste i USA. Väl hemma blev det fokus på det mjuka hantverket och jag tog min examen vid Textilhögskolan i Borås 1987.
Önskan att arbeta med silver släppte dock aldrig och 2014 återupptog jag silversmidet och inredde min första egna smedja. Idag arbetar jag främst med organisk silvergjutning och retikulation samt med tillverkning av pendlar i solitt silver.

VIKTIG INFORMATION
Kurstillfällen är Måndagar kl. 18-21

Materialkostnaden tillkommer och debiteras efter kursens slut.