Hantverk & konst, Övrigt

Skapa magi-arbeta i silver på ett annorlunda sätt. För både nybörjare och dig med lite vana.
Veckokurs: Måndag till Fredag samma vecka.


En kurs för dig som är nyfiken på att lära dig lite annorlunda tekniker i silversmide - organisk silvergjutning och retikulation, MEN ÄVEN FÖR DIG SOM VILL ARBETA FRITT MED EGNA IDÉER!

Teknikerna är enkla och några egentliga förkunskaper behövs inte. Du får lära dig allt du behöver på kursen. Kursen består av både gemensam och individuell undervisning.

Organisk silvergjutning innebär att man smälter silver och häller det i olika typer av medier. Resultatet blir alltid det oförväntade och kreativiteten når oanade höjder! Av det som kommer fram kan man skapa allt från ringar, armband och halssmycken för att nämna några exempel.

Retikulation innebär att man genom en speciell procedur förändrar silvrets ytstruktur för att få fram unika och otroligt vackra ytmönster.
Olika boende alternativ finns centralt och i närheten. Info kursledaren e-post: pia@edere.info
Kursledare: Pia J. Stengard


Min konstnärliga bana började redan som 14-åring då jag lärde mig grunderna inom silversmide. Vid 17-års ålder fortsatte jag min resa mot silversmed då jag under ett år läste i USA. Väl hemma blev det fokus på det mjuka hantverket och jag tog min examen vid Textilhögskolan i Borås 1987.

Önskan att arbeta med silver släppte dock aldrig och 2014 återupptog jag silversmidet och inredde min första egna smedja. Idag arbetar jag främst med organisk silvergjutning och retikulation samt med tillverkning av pendlar i solitt silver.

I kursen ingår visst förbrukningsmaterial såsom gasol, handskar, lod och sågblad. Silver och olika typer av halvfabrikat och/eller kristaller kommer att finnas att köpa.

E-boken “Silversmide - en introduktion” skickas innan kursstart som pdf.