Hantverk & konst, Övrigt

Sommarkurs Keramik - För både nybörjare och dig med vana


Tid. v.30 - 25-29 juli + lör 20 augusti
Må-tors: 10-17, fre 10-15 + lör 20 aug kl. 13.00-16.00 för glasering
Pris: 3.987 kr
Min 3 - Max 14

Kursinnehåll
På den här sensommarkursen arbetar vi med grundteknikerna inom keramik - att skapa med lera utan drejskiva. Vi kommer att kavla, ringla, tumma och skulptera. Du kommer att lära dig hur leran ska bearbetas, hur man kan dekorera leran och hur man glaserar.

Kursupplägg
De här enkla - och roliga teknikerna räcker för att skapa allt från koppar och fat till skulpturer och konstverk.

Din inspiration till skapandeprocessen får du genom böcker, inspirationsbilder, naturen, dina kurskamrater och kursledaren. Du arbetar helt utifrån din egen nivå och i din egen takt i ett lekfullt och kravlöst skapande. Vissa genomgångar kommer att vara gemensamma. Litteratur finns i verkstaden att läsa under kurstid.

Våra keramikkurser består av blandade grupper där mer erfarna möter rena nybörjare. Kursen passar därför både dig som inte tidigare sysslat med keramik och dig som redan har erfarenhet.

Vi arbetar i leror och glasyrer som finns i verkstan. Lera och glasyr ingår i kursavgiften. Kostnad för bränning tillkommer och betalas vid kursens slut till kursansvarig Pia J. Stengard.

Under kursen får du lära dig
• lerans olika egenskaper
• kavling
• tummning
• ringling
• hur bränningen går till
• metoder för glasering

Förkunskaper
En kurs för både nybörjare och dig med vana. Eftersom en stor del av undervisningen är individuellt anpassad kan olika kunskapsnivåer samsas på en och samma kurs. Du arbetar med moment som är anpassade till din kunskapsnivå och dina förutsättningar. Kursen kräver således inga förkunskaper.

Lokal: Kreativa Ateljén, Garvaregatan 10, Valdemarsvik.
Tel: 0738-288 336 - Pia J. Stengard, E-post: ateljen@piajstengard.com

Kursansvarig: Pia J. Stengard

Kursledare: Therese Dahlgren
Jag har varit en kreativ själ sedan barnsben, men det dröjde tills jag var 34 år innan jag bestämde mig för att helhjärtat satsa på min kreativa utveckling.
Jag sökte mig till Lunnevads folkhögskola och där växte min passion till både keramiken och måleriet. Under lång tid arbetande jag med dessa båda konstformer utöver mitt ordinarie arbete. Jag har haft en hel del utställningar, men även undervisat i keramik och måleri.
Nu är det dags att ta nästa steg på min kreativa bana och i och med att jag fick möjlighet att få tillgång till en egen liten målarhörna i Kreativa Ateljén i Valdemarsvik infinner sig också
lusten och möjligheten att börja undervisa igen vilket glädjer mig enormt!
Hoppas vi ses i Valdemarsvik.

#hantverk #keramik #lera #Valdemarsvik

Varma hälsningar - Warmest Regards
Pia J. Stengard
Edere AB
+46-738 288 336
pia@edere.info