Trädgård, hus och hem

14/9 kl.12-13 Lunchföreläsning om boken Dahlior. Av och med författaren Elisabeth Svalin Gunnarsson.

Om föreläsningen
Inspirationsföreläsning om blomman dahlia, där du intar lunchen framför skärmen. Tillsammans med Trädgårdsresan har vi bjudit in författaren Elisabeth Svalin Gunnarsson som berättar om denna blomma, som hon skrivit om i sin bok med samma namn.

Om Dahlior
Passionerad primadonna eller försiktig fröken – det finns en dahlia för alla. Oavsett om man tycker om mjuka milda färger eller dramatiska färgsprakande krockar. Men någon blå dahlia har man aldrig lyckats odla fram. Än. Stora som mattallrikar, liten som en körsbärstomat – även här finns variationer som passar alla. Dahlian är en tacksam blomma att odla, får den bara ordentligt med vatten och gödsel kan den blomma från juli tills dess frosten kommer. Och ju mer man plockar – desto mer ger den. Är den inte besvärlig då? frågar många. Gräva upp och gräva ner, förvara och sköta. Nej, inte om man gör på rätt sätt. Lär mer om dahlians spännande historia från Mexiko till stugknuten, hur den sköts och odlas, vinterförvaras och förökas samt om dahlian som rabatt- och snittblomma

Om Elisabeth Svalin Gunnarsson
Elisabeth är författare, fotograf och kulturvetare med särskilt intresse för trädgård, kulturhistoria och arkitektur.
Hon har utkommit med många böcker, den senaste heter Snödroppar – en galatofil kärlekshistoria som hon skrivit tillsammans med Gunnel Carlson.

Plats
Digitalt via Zoom. En länk skickas ut till dig via mail innan föreläsningen.
Det går givetvis bra att ha kameran avstängd om du vill äta din lunch i lugn och ro.
Mikrofonen önskar vi att alla stänger av så att Elisabeth hörs så bra som möjligt,

Väl mött!