Trädgårdsresan

En skattkarta för trädgårdsentusiasten!

Här finns små trädgårdar i lantliga landskap, ekologiska trädgårdar, stora slottsträdgårdar, specialiserade trädgårdar och plantskolor samt historiska trädgårdar i kulturmiljöer. I trädgårdarna odlas allt från frukter, bär, grönsaker och kryddor till rosor, pioner, sommarblommor, perenner och blommande träd.

Så mycket mer utöver själva trädgårdarna
Här finns trädgårdar som kan rekommendera övernattning, mat, butiker, design och berättelser. Hängivna odlare som delar med sig av sin stora kunskap och arrangerar vandringar, visningar, guidningar, upplevelser och program - allt med lokal anknytning.

Med inspiration från det främsta trädgårdslandet
Trädgårdsresan är en västsvensk variant av National Garden Schemes The Yellow Book, berömd för sina magnifika besöksträdgårdar i Storbritannien. I samarbete med National Garden Scheme anlade vi en Klassisk Engelsk Trädgård i Jonsereds Trädgårdar, utanför Göteborg. Trädgården är designad av den meriterade trädgårdsdesignern Susie White och går att besöka året runt. Följ även vår resa i att ta fram och anlägga en västsvensk trädgård i Nordöstra England.
trädgårdsresan.se