Tillbaka

Föreläsning - Vår magiska kropp

Innehåll

Dr Mosley - där han påtalar cellernas och tarmens viktigaste funktioner;
Det handlar inte om kilokalorier eller begränsningar; det handlar om vilken sorts kost- och livsstilsförändringar du bör göra om du har tarmproblem eller bara vill hålla tarmen i form!
eller boken "Charmen med tarmen" av Dr Giulia Enders

Tarmsystemet är grundläggande för både kropp och själ och förtjänar att tas på största allvar. Det har stor inverkan på hur vi mår. Ny forskning visar att övervikt, depressioner, allergier och Alzheimers kan orsakas av obalans i tarmfloran. Och kopplingen mellan hjärnan och tarmen är av avgörande betydelse. Är det sant att vi alla sitter på fel sätt på toaletten? Vad är det vi får i oss när vi äter? Hur gör man för att rapa lättare? Vad har blindtarmen egentligen för funktion? Giulia Enders ger svar och lär oss att förstå kroppens reaktioner utifrån de senaste forskningsrönen.

Ja, listan blir lång om vi fortsätter så min fråga är;
-Hjälper eller stjälper du din kropp så att den kan sköta sitt jobb dvs självläka på bästa sätt. Om du ej satt grunden krackelerar hela systemet och det leder till olika sjukdomstillstånd.
Många pusselbitar för att uppnå bästa hälsan men det är endast DU själv som kan göra jobbet.
En lättsam föreläsning om vad som påverkar oss i vardagen och saker som vi bör uppmärksamma/förändra för att må bättre. Hjälp din kropp att må bra för den gör allt för dig vad gör du för den?
Var rädd om din kropp för det är det Värdefullaste du äger och som du ej kan byta bort!

Plats
Druveforsvägen 8 i Borås

Ledaren
Branka Ivetic, fd Apotekstekniker, vars passion för kropp, kost och näring är stor önskar genom denna lättsamma föreläsning göra dig uppmärksam på din fantastiska kropp som talar till dig.
Är du tillräckligt vaken över vad din ”fabrik” ger för signaler?

Bra att veta
Obs!! Föranmälan och kostnadsfri föreläsning.

Vi skickar dig en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta oss:
sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020