Tillbaka

Släktforska med DNA

Innehåll Att använda DNA i släktforskningen har ökat väldigt de senaste åren. Är du är nyfiken på att få veta mer om DNA, vilka DNA-tester som finns och vad det kan tillföra din släktforskning? Har du en fader okänd i ditt släktträd och funderar på om DNA kan lösa ditt problem? I så fall är detta föreläsningen för dig. Maria Brolin kommer att gå igenom vad DNA är och vad vi släktforskare kan ha för nytta av att DNA-testa oss. Maria har DNA-kit från Family Tree DNA och det finns möjlighet att köpa direkt från henne, och då även få hjälp med testningen.

Material Kostnad för DNA-kit tillkommer för den som vill beställa det.

Förkunskaper Inga förkunskaper krävs.

Plats Digitalt via Zoom. En länk skickas ut till dig via mail innan föreläsningen.

Ledaren Maria Brolin har släktforskat sedan flera år tillbaka och när hon 2014 hörde talas om DNA-släktforskning och att det gick att ta ett enkelt DNA-test för att komma vidare i sin släktforskning, så var hon fast! Hon tycker att möjligheten att kunna komplettera den traditionella släktforskningen med modern DNA-teknik är fantastisk. Att kunna få information om tidigare generationer och okända fäder som vi kanske inte ens vet namnet på svindlar.

Bra att veta Vi skickar dig en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta oss: sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020

Välkommen med anmälan