Bildverkstad målarhelger med bildterapi i Hindås

 

Bildterapi -en väg till självkännedom, utveckling och läkande

Det finns olika sätt att lära känna sig själv. Man kan fundera i sin ensamhet, tala med andra eller utmana sig själv för att testa de egna gränserna. En genväg kan vara att uttrycka sig i bild.

Hur går det till? Målningspassen inleds med en stunds avspänning. Man målar på papper uppsatta på stora skivor som står lutade mot väggen, och använder flytande färg och/eller oljekritor. Antingen målar man fritt eller efter ett tema. Bildgenomgången, eller processanalysen, handlar om att berätta vad egna och andras bilder väcker inom en. Det är frivilligt att berätta, och man ”tolkar” aldrig.

Du behöver inte vara duktig eller konstnärlig, men det är viktigt att respektera både sina egna och andras bilder.

Bilderna kan hjälpa dig att bli medveten om något som besvärar dig eller om en möjlighet du inte uppmärksammat. Genom att bli mer medveten kan du lättare förstå både dig själv och andra, känna medkänsla och göra nya val. Varje bildverkstad innehåller tre målningspass (fredag kl 17-20, lördag kl 9-12 och 14-17) och en avslutande processanalys (söndag kl 9-12).

Allt material och fika ingår. För den som har med egen lunch finns kyl och micro, ICA ligger ett stenkast bort och Hindås pizzeria på lagom promenadavstånd.

I ledaren Christina Abrahamssons arbete som bildterapeut har hon mestadels arbetat med grupper och använt den bildterapeutiska metoden som ett redskap för ökad självkännedom, och brukar kalla det för en ”bildverkstad”.

Anmälan för fredag 1/2, lördag 2/2 och söndag 3/2 

Anmälan för fredag 1/3, lördag 2/3 och söndag 3/3 

Anmälan för fredag 5/4 , lördag 6/4 och söndag 7/4

 

För mer info, kontakta ledaren via mail eller telefon:

christina_abrahamsson@bredband.net 0706 64 79 33

Läs mer på www.bildterapi.se och www.bildterapi.com