Viktig information om coronapandemin!

Bästa deltagare/elev/cirkelledare/cirkeldeltagare/besökare 

Vi vill gärna informera om de åtgärder vi genomför mot bakgrund av Coronaviruset. 

 Vi vet att du som besöker oss och på olika sätt tar del av vår verksamhet också tar stort ansvar för att vara 100 % frisk när du kommer till oss.  

På samma sätt kan du lita på att vi som jobbar är helt friska och att vi som studieförbund och individer tar vårt ansvar för att inte bidra till att smittan sprids.  

 Våra sedan tidigare utökade rutiner kring hygien, hälsa och städning gäller fortsatt. Vi följer utvecklingen och de beslut och rekommendationer som regering, riksdag och Folkhälsomyndigheten fattar, bland annat avseende antal personer vid evenemang/sammankomster. 

  • Ta ansvar för att förhindra smittspridning – alla har ett eget ansvar. Om du får symptom bör du stanna hemma. Tänk igenom hur du kan undvika att bli smittad, hur du ska hålla avstånd och hur du kan undvika att smitta andra. 
  • Tänk också på att tvätta händerna ofta och noggrant eller använda handdesinfektion, samt resa på ett sätt som minimerar risken för smittspridning. 
  • Är du fullvaccinerad eller har fått en dos och det har gått tre veckor har du betydligt mindre risk att smittas och drabbas av allvarlig sjukdom. Risken är därmed också lägre att smitta andra men risken är inte noll. Därför bör du även fortsättningsvis hålla dig till de allmänna rekommendationerna i samhället och umgås smittsäkert i sammanhang där du träffar nya kontakter, i synnerhet om de inte är vaccinerade eller om de tillhör riskgrupp. 

Vill du veta mer? Läs på Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Tack för din förståelse och att du är med och tar ansvar! 

Håll i, håll ut och håll avstånd .

Vänliga hälsningar från SV Sjuhärad