Engelska konversation

Engelska konversation

Språk

Kursbeskrivning
Genom roliga diskussioner kring vardagssituationer, aktuella händelser, kulturella skillnader och för dig och gruppen intressanta ämnen. Förkunskaper i engelska behövs till denna kurs.


Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som redan kan tala och förstå engelska men vill få bättre flyt genom att öva vidare på enklare samtal och dialoger kring olika vardagssituationer och för dig intressanta ämnen.


Mål
Efter avslutad kurs känner du dig säkrare på att kommunicera muntligt. Du har fått flyt genom att greppa grammatiken, utöka ditt ordförråd samt förbättra ditt uttal genom lättsamma övningar och tricks.


Innehåll
Dialoger och samtal kring olika vardagssituationer samt för dig intressanta ämnen (livssituationer, fritidsintressen och aktuella händelser). Med hjälp av korta utdrag ur böcker och tidningar, film och internet, fördjupar vi oss på ett lättsamt och lustfyllt sätt i det engelska språket. Innehållet anpassas efter varje kursdeltagares behov och önskemål.


Studiematerial
Kursmaterialet tillhandahålles av kursledaren och Studieförbundet Vuxenskolan. Ingår ej i kursavgiften.


Lite om kursledaren: Charlie FitzSimons är ursprungligen från Los Angeles California USA där han arbetade inom filmindustrin innan han kom till Sverige. Han har bott i Sverige i över tjugo år tillsammans med sin fru Ulrika och två utflugna barn Amanda och Sam. Charlie har arbetat på olika jobb på Landvetters flygplats under sin tid i Sverige. Han har rest runt om i världen och är intresserad av andra människor och kulturer. Han gillar alla utomhusaktiviteter och lagar mat och tittar på en bra film.