Beteendevetenskap, Hälsa & välbefinnande

Från man till kvinna på 90 minuter!


Om föreläsningen
"I mer än fem år har jag gjort enormt uppskattade föreläsningar om könsnormer och könsidentitet över hela landet. Men många, många har önskat att jag skulle berätta mer om min egen resa. Nu gör jag det, i en ny föreläsning!

För fem år sedan kom boken ”Min pappa Ann-Christine” där min dotter, Ester Roxberg, berättar varmt och kärleksfullt om hur det var att växa upp med en pappa som en dag berättade att hon hette Ann-Christine. Boken väckte stor uppmärksamhet och ledde bl a till att vi båda blev gäster hos Skavlan. Boken har inspirerat till den uppskattade filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård i huvudrollen."

Nu får du Ann-Christines egen berättelse!

Följ med på resan från pojkrummet i Rottne till dagen när hon som då var manlig kyrkoherde i Växjö, berättar för sina barn, sina syskon, sina vänner och medarbetare: Jag heter Ann-Christine. Mitt pronomen är hon.

Det blir en resa med många skratt men också eftertänksamhet och ett stänk vemod. Var dig själv, säger vi gärna till varandra. Men för några kan det kosta mer än vi anar.

Den 14 oktober visar vi filmen Min pappa Marianne som är baserad på boken "Min pappa Ann-Christine". Boken är skriven av Ann-Christines dotter Ester Roxberg.


I samarbete med Svenska Kyrkan, Kinna-Fritsla Pastorat


Anmälan krävs!

Plats
Assbergssalen, Kunskapens Hus

Tid
18:30-20:00

GRATIS!


Insläpp från kl 17:45

Vänligen kom i tid!

Bra att veta
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

För mer information kontakta oss:
sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020