Föreläsning med Milla Johansson

"Under de första 40 åren levde Milla med en manlig identitet och hette då Mikael. Till slut blev livet outhärdligt som Mikael och Mikael valde att ta steget fullt ut och bli Milla på heltid. Milla har alltid varit namnet på själen inuti Mikael och Milla är en kvinna. 2013 startade denna resa på ett synligt sätt och det har varit allt annat än enkelt. Milla trädde inte bara fram i den privata sfären utan även på jobbet. Milla ville inte leva två liv utan ett! Bespottningar, hånskratt, hat, verbala trakasserier etc. har präglat Millas tillvaro i stort sett varje dag under åren 2013–2017, både på arbetsplatsen och i det privata.
På arbetsplatsen valde Milla till slut att sätta ned foten ordentligt och anmälde en allvarlig incident i företagets system. Efter detta så har det varit 1,5 år av ytterst intressant utveckling både på företaget och även för Millas egen del.
Men trots allt det positiva så kom Milla till en punkt då hon inte längre orkade med. Efter all kamp med utredningar kring könsdysfori och att överleva varje dag med trakasserier så kom till slut tankar om att ge upp och självmordstankarna kom. Men idag har Milla lyckats resa sig och är nu redo att dela med sig av sin resa."

Tid: 14:30-16:00 Plats: Kinnaborgssalen, Kommunhuset i Kinna Värd: SV*