Hantverk & konst

Fyll en skissbok

Öva dig i att se och upptäcka former, mellanrum, riktningar, proportioner, ljus och skugga, allt som hjälper dig att bli en bra tecknare. Fyll en skissbok är kursen för både nybörjare och erfarna. Du kanske slutade rita efter skolan? Du kanske målar men saknar grunden som tecknandet är för allt bildskapande?

Skissmaterialet ingår i kursavgiften, och består av en inbunden skissbok i A5-format och ett set med 12 akvarellfärgpennor.
I kursen ingår 8 kurstillfällen via zoom, och inleds med en ”fysisk” träff för alla som har möjlighet och lust till det.

Det är bra om du har testat zoom innan och har ett eget konto. Är du ovan vid Zoom kan vi på Vuxenskolan guida dig i programmet.


Vid varje kurstillfälle får du en demonstration av ett nytt moment, och ibland en övning som hänger ihop med momentet. Du får uppgifter som du jobbar med på egen hand, och när du gjort en bild som du vill ha synpunkter på skickar du den till kursledaren via mail. Vi tittar gemensamt på inskickade bilder i början av varje kurstillfälle. Man lär sig mycket genom att titta på andras bilder och se hur andra löst någon klurighet!

Om man ska bli lite mer filosofisk, så kan skissandet bli något mycket mer än att bara avbilda en liten bit av verkligheten. Det kan bli ett sätt att fånga ett ögonblick och vara helt närvarande i stunden. Eller som Nina Johansson, en sann skissboksmästare (bl.a.), uttrycker det: ”Because drawing is good for you.

Ledare är Christina Abrahamsson