Trädgård, hus och hem

Trädgårdskurs

Innehåll
Denna studiecirkel sträcker sig över ett halvår där vi får följa naturens gång i trädgården på Habacken hos Fiffiga Eva i Hyssna. Eva är innovativ, inspirerande och en riktig mångsysslare så studiecirkeln blir efter vad kursdeltagarna önskar veta mer om. Men det huvudsakliga är att följa trädgården under årstiderna och vad man kan göra och tänka på.

Vi startar studiecirkeln 24/9 med att skörda blommor och andra örter, går igenom hur man torkar och förvarar dem på ett bra sätt och vad de kan användas till. Vi bygger en odlingslåda och förbereder inför hösten. Här tillämpas ”No digging”, för både människan och djurlivs bästa.

22/10 Härliga höst! Vi gör sticklingar och delar på rotskott, beskär och fyller odlingslådan med hästgödsel. Förbereder inför vintern. Vi mustar äpplen och får tips om hållbara produkter om detta.

19/11 Vi vårdar våra redskap inför säsongsvilan och tackar för i år. Snickrar ihop en fågelholk och planerar inför februaris frösättning av kål. Vi fyller också bokashi i odlinglådan och går igenom olika jordsorter.

4/3 Fram med fröpåsarna! Vi sätter kål både ute och inne i orangeriet, vi följer tillväxten och jämför framöver skillnaden. Vi talar om olika gödsel och bekämpningsmedel mot ohyra. Björksav tappas och avnjutes.


1/4 Vi bygger ett elstaket mot mördarsniglarna runt odlinglådan och förbereder ett ”tält" över kålen mot kålfjärilen. Vi planerar årets gödslingar.

6/5 Vi anlägger en odlingslimpa toppad med gräsklipp och väv. Häri sätter vi småplantor och njuter av en god kaka med pelargonsocker som vi gör i ordning gången innan. Vi gör nässelvatten och gödselvatten på andra örter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Plats
Hyssna

Ledaren
Presentation om ledaren

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta kursansvarige:
lilie.drugge@sv.se