Hälsa & välbefinnande, Trädgård, hus och hem

Örtodling med fokus på hudvård

Innehåll
Hur använder du dina örter på bästa sätt i din hudvård?
Denna kurs vänder sig till dig som vill lära dig hur du både odlar och använder örter i din trädgård och gör olika hudsalvor, body butters och lotion.

Vi kommer gå igenom flera perenna örter som tacksamt återkommer år efter år och hur du kan odla dem på bästa sätt i din trädgård. Vilka örter trivs var och hur bör de skötas?
Detta går vi igenom på första träffen där vi även får se och prova hur de kan användas i oljor för att göra body butter, salvor eller lotion. Möjlighet att köpa olika kryddväxter till förmånligt pris. Efter första träffen har du fått inspiration till att odla din egen örtträdgård på balkong, köksfönstret eller i din trädgård.
Träff nummer två är efter sommaren då vi går igenom hur kryddoljorna ska användas för att göra sin egen salva eller lotion.
Vi kommer praktiskt göra en hudsalva med ringblomsolja, med antiinflammatoriska egenskaper. Vi gör en body butter med kakaosmör och lavendelolja som utöver att den luktar gott - är perfekt för att hålla fästingar och myggor borta.
Vi gör också ett badsalt.
Häfte med odlingsråd, information kring oljor, eteriska oljor och fetter ingår i kursmaterialet samt mindre provburkar på det vi framställer.

Material
Material finns på plats

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Plats
Druveforsvägen 8, Borås

Ledaren
Kursledare är Susanne Hultin

Bra att veta
1:a tillfället är den 20/6 kl. 18.00-20.15
2:a tillfället är den 10/10 kl. 18.00-20.15

OBS! Är du medlem i Borås Trädgårdsförening? Skriv detta i meddelande rutan vid anmälan för att få rabatt på deltagaravgiften.

Vi skickar dig en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta oss:
sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020Vi kommer gå igenom flera perenna örter som tacksamt återkommer år efter år och hur du kan odla dem på bästa sätt i din trädgård. Vilka örter trivs var och hur bör de skötas? Detta går vi igenom på första träffen där vi även får se och prova hur de kan användas i oljor för att göra body butter, salvor eller lotion. Möjlighet att köpa olika kryddväxter till förmånligt pris. Efter första träffen har du fått inspiration till att odla din egen örtträdgård på balkong, köksfönstret eller i din trädgård.
Träff nummer två är efter sommaren då vi går igenom hur kryddoljorna ska användas för att göra sin egen salva eller lotion. Vi kommer praktiskt göra en hudsalva med ringblomsolja, med antiinflammatoriska egenskaper. Vi gör en body butter med kakaosmör och lavendelolja som utöver att den luktar gott - är perfekt för att hålla fästingar och myggor borta. Vi gör också ett badsalt. Häfte med odlingsråd, information kring oljor, eteriska oljor och fetter ingår i kursmaterialet samt mindre provburkar på det vi framställer. Inga förkunskaper krävs.