Mat & dryck, Trädgård, hus och hem

Örtodling med fokus på kryddblandning

Innehåll
Hur använder du dina örter på bästa sätt i din matlagning?
Denna kurs vänder sig till dig som vill lära dig hur du både odlar och använder örter i din trädgård och gör olika kryddblandningar. Hur använder du dina örter på bästa sätt i din matlagning?
Vi kommer gå igenom flera perenna örter som tacksamt återkommer år efter år och ettåriga som sås nya varje år samt hur du kan odla dem på bästa sätt i din trädgård.

På första träffen går vi igenom vilka örter trivs var och hur bör de skötas, där vi även får se och smaka på hur de kan användas i köket. Efter den här träffen har du fått inspiration till att odla din egen örtträdgård på balkong, köksfönstret eller i din trädgård.
Träff nummer två är i slutet av sommaren då vi går igenom hur kryddorna skördas och hur man gör olika kryddsalter och kryddblandningar.
Vi kommer praktiskt att göra olika kryddblandningar och smaksätta salter, oljor och vinäger. Hur ska kryddorna förvaras? Torkade eller i frysen? Efter den här träffen har du fått inspiration kring hur du kan ta vara på de kryddor du har i din egen odling och hur du ska använda dem i köket.

Du kommer få smaka på och få med olika typer av örtsalter och örtblandningar för att hitta inspiration till vad du kan göra själv av dina egna kryddor.
Häfte med odlingsråd och beskrivningar på det vi gör under kursen ingår.

Material
Material finns på plats

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Plats
Druveforsvägen 8, Borås

Ledaren
Kursledare är Susanne Hultin.

Bra att veta
1:a tillfället är den 31/5 kl. 18.00-20.15
2:a tillfället är den 22/8 kl. 18.00-20.15

OBS! Är du medlem i Borås Trädgårdsförening? Skriv detta i meddelande rutan vid anmälan för att få rabatt på deltagaravgiften.

Vi skickar dig en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta oss:
sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020