Saft utan konstiga tillsatser

Innehåll
I denna lilla mathantverkskurs jobbar vi med en packpress för att få fram enbart juicen av bären eller frukten man väljer. Vi kommer pressa rabarber.
Ni lär er att kalibrera och använda dels en pH-mätare för att säkerställa rätt pH och dels en refraktometer för att mäta saftens brixhalt. Vi sötar enbart med socker.
Därefter gör vi rabarbersaft som helkonserv, helt utan konserveringsmedel.

Dessutom smaksätter vi tre av de fyra flaskorna ni gör och får med hem. Vi gör också två burkar gelé med gul melatin.

Välkomna till 4 roliga och givande timmar!

Material
Allt material ingår.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Plats
Kungsbackavägen 7 , Bollebygd

Ledaren
Eva Habacke är en otrolig mångsysslare och energispridare. Hennes kurser i bla ympning och tvåltillverkning är väldigt populära.
Eva har gått några av Eldrimners mathantverksutbildningar i Ås.

Bra att veta
Kursen tar ca fyra timmar och det ingår, förutom recepten, en god fika.
Vi skickar dig en kallelse/faktura ca 14 dagar före kursstart. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta oss:
sjuharad@sv.se eller telefon 0771-502020